Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Župan Božidar Longin:

Županija je predvodnik ribarstva

Foto: Zadarska županija
U Kalima je održan znanstveno-stručni skup o ribarstvu

Na znanstveno-stručnom skupu o ribarstvu održanom u Kalima, u sklopu programa “Kualjskih ribarskih noći” čiji je cilj promocija ribe i ribarstva, među ostalim je bilo riječi o realizaciji Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo 2014. – 2020., ali i o pripremi za iduće programsko razdoblje 2021. – 2027.

Prije razrješenja Županiji još dvije nekretnine u bivšoj vojarni

U ime Ministarstva poljoprivrede skupu je nazočio pomoćnik ministra Ante Mišura, dok je izaslanstvo Zadarske županije predvodio župan Božidar Longin, u pratnji zamjenika Šime Mršića te pročelnika Daniela Segarića, Krešimira Laštre i Lovre Jurišića. Župan Longin u svojem je obraćanju naglasio da je Kali najribarskije mjesto u Hrvatskoj, a Zadarska županija predvodnik ribarstva i marikulture na Jadranu s više od 70% ukupne proizvodnje tuna i više od 80% proizvodnje bijele ribe.

Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu Otvoreno pet modernih 
soba s TV-om i internetom u kojima možete imati i pratnju

– Iako brojke govore nama u prilog, uvijek trebamo gledati u budućnost pa smo s ciljem dodatnog poboljšanja uvjeta za naše ribare krenuli s gradnjom ribarske infrastrukture. Posebno sam ponosan da su u ožujku ove godine krenuli dugoočekivani radovi na modernizaciji ribarske luke Vela Lamjana u Kalima, a u tijeku je postupak javne nabave za gradnju ribarske luke Gaženica. Po završetku radova obje će luke pružati daleko kvalitetniju uslugu ribarima, a sredstva za gradnju osigurali smo iz europskih i nacionalnih fondova – rekao je Longin najavljujući da je u tijeku izrada projektne dokumentacije za novu ribarsku i trajektnu luku u Biogradu.

– Na ovaj način bismo u idućih nekoliko godina, uz gradnju nekoliko iskrcajnih mjesta, 
trebali imati riješenu kompletnu infrastrukturu za naš ribarski sektor.

Ministar Davor Božinović u Zadru otvorio Stožer za provedbu mjera sigurnosti ‘Ljetovanje na hrvatskoj obali je sigurno, a sigurnost postaje naš brend koji raste svake godine’