Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Slavonski proizvodi na sajmu Okusi regija u Poznańu

Poljaci uživali u kulinu, dimljenoj slanini, kravljem siru..

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Domaći slavonski proizvodi izazvali su veliki interes posjetitelja Sajma

Agro-klaster, tvrtka čiji je osnivač Vukovarsko-srijemska županija, nastavlja s aktivnostima koje za cilj imaju promociju poljoprivrednih proizvoda domaćih proizvođača.

Pet projekata za poticanje malih poljoprivrednih gospodarstava “Lijepo je kada u poslu dobijete vjetar u leđa u vidu nepovratnih sredstava”

Tako su i ove godine slavonski tradicionalni proizvodi predstavljeni na sajmu Okusi regija koji je održan u poljskom gradu Poznańu. Između ostaloga, na sajmu su predstavljeni slavonski kulin, kulinova seka, slavonska kobasica, dimljena slanina i brojni drugi proizvodi poljoprivrednika okupljenih oko Agro-klastera. Na policama su se našli i domaći lješnjaci, bučino ulje, sok od jabuka i aronije, džem od šljiva, mljevena paprika, kravlji sir…

Osim mogućnosti da posjetitelji kušaju naše domaće proizvode, bila je ovo i još jedna prilika za promociju turističke ponude Vukovarsko-srijemske županije koja se oslanja upravo na visokokvalitetne proizvode domaćih proizvođača, a idealno se sljubljuju s vinima ovoga podneblja.

Sajam Okusi regija okuplja oko 200 izlagača, proizvođača tradicionalne domaće hrane iz svih poljskih regija, ali i prijateljskih među kojima je i Vukovarsko-srijemska županija. O njegovu značaju govori i činjenica da sajam svake godine posjeti 30.000-35.000 potrošača, ljubitelja hrane.

gotovo 800.000 kuna Poticaje dobilo 59 vukovarskih poljoprivrednika

Tvrtka Agro-klaster u pretežitom je vlasništvu Županije i ona zastupa hrvatske proizvođače tradicionalnih proizvoda, malih i srednje velikih poduzetnika te obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva.