Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
prevencija

Postavljeno nešto više od dva kilometra box barijera uz Mrežnicu, Koranu i Kupu

Obilzaka box barijera
1/5
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda s predsjednicom Kolindom Grabar - Kitarović i ministrom obrane Damirom Krstičevićem te članovima Stožera civilne zaštite Karlovca i županije obišao je karlovačko naselje Selce gdje se box barijere grade uz Kupu

- Prognoze su povoljne, unatoč otapanju snijega neće biti naglog porasta naših rijeka. Dakle, Kupa, Korana, Mrežnica niti Dobra neće ozbiljnije priprijetiti gradu Karlovcu. To znači da smo ove preventivne aktivnosti izvršili na vrijeme, za buduće velike kiše i nove hidrološke događaje. Do sada smo postavili nešto više od dva kilometra box barijera uz Mrežnicu, Koranu i Kupu, a u idućih deset dana postavit ćemo i preostala tri kilometra - kazao je Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda u Karlovcu gdje je s predsjednicom Kolindom Grabar – Kitarović i ministrom obrane Damirom Krstičevićem te članovima Stožera civilne zaštite Karlovca i županije obišao karlovačko naselje Selce gdje se box barijere grade uz Kupu.

Karlovac - Pripreme za poplave mjere opreza u karlovcu Strah od poplava: 'Napravio sam klocne i na njih stavljamo namještaj'

- Pozdravljam promjenu paradigme; da se radi na prevenciji, a ne saniraju šteta od poplava.  Važno je da ulažemo u sustave koje će privremeno, a kasnije i trajno štititi ljude i imovine, umjesto da saniramo milijunske štete. Obišla sam Karlovčane za zadnjih poplava i još su mi u sjećanju slike ogorčenja i boli ljudi nakon tri velike poplave i ogromnih šteta koje su imali -  kazala je K. Grabar – Kitarović. Ministar obrane Damir Krstičević ponudio je pomoć vojske u slučaju potrebe.

- Zahvala svima na pomoći u provedbi privremenih mjera iz domene Domovinske sigurnosti. Moje je očekivanje da će se uz planirane, postavi i deset kilometara box barijera nizvodno uz Kupu kako bi brana štitila čitavu lijevu obalu Kupe - dodao je Damir Jelić, karlovački župan. 

Korana Traži se brisanje iz Prostornog plana Slunjani protiv gradnje mini hidroelektrana na rijeci Korani