Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Nepovratna sredstva

Potpisan ugovor o energetskoj obnovi Doma zdravlja Vinkovci

Ugovor o osiguravanju sredstava potpisan je u Vinkovcima
Foto: Branimir Bradarić
Ovime će se osigurati 57 posto uštede energije i znatna financijska sredstva, kaže ravnatelj Doma zdravlja Petar Kulić

Potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar i ravnatelj Doma zdravlja Vinkovci Petar Kulić potpisali su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje energetske obnove zgrade Doma zdravlja. Projekt je vrijedan više od 10 milijuna kuna, od čega sredstva iz fondova EU iznose oko pet milijuna kuna.

– Kad radovi budu završeni imat ćemo uštedu od 57% na potrošnji energije. Samim time ostat će nam više sredstava za ulaganja u neke druge djelatnosti, nabavku nove opreme kao i stvaranje kvalitetnijih radnih uvjeta – rekao je Kulić.

Ivan Bosančić Modernizacija Vinkovci ulažu u ekološki prihvatljivu javnu rasvjetu

Pojasnio je i kako će od uloženih 10 milijuna kuna vratiti oko 7,5 milijuna kuna od čega 5 milijuna energetskom učinkovitosti i oko 2 milijuna putem Ministarstva regionalnog razvoja.

Govoreći o projektu, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić rekao je da je ovo samo jedan u nizu projekata koji se realiziraju na području županije.

– Prema posljednjem natječaju u VSŽ-u prošli su projekti u vrijednosti od 26 milijuna kuna od kojih je 14 milijuna kuna bespovratno. U posljednjih godinu dana za projekte iz sustava zdravstva potpisano je pet ugovora vrijednih 90 milijuna kuna, financiranih iz fondova EU – rekao je Galić.

Štromar je rekao kako je na raspisani natječaj, vrijedan 380 milijuna kuna, prijavljeno 448 projekata vrijednih 800 milijuna kuna.

Vinkovačko ljeto Do 26. kolovoza traje sadržajno bogato Vinkovačko ljeto 'Vinkovačko ljeto dokazuje da su Vinkovci uvijek bili urbano središte'