Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Na inicijativu župana Bajsa

Predsjednica primila 130 najuspješnijih učenika i mentora

Prijam u Uredu predsjednice
1/13
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Moram reći da mi puno radimo da dignemo nivo školstva. Mi smo jedna od vodećih županija kada govorimo o energetskoj obnovi naših škola, tu je i Centar kompetentnosti kao i Centri izvrsnosti, rekao je župan Damir Bajs

Na inicijativu župana Bajsa, a u organizaciji Bjelovarsko-bilogorske županije, najuspješniji učenici i njihovi mentori, njih 130, prošle su subote bili na primanju kod predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u sklopu Dana otvorenih vrata Ureda predsjednice.

Ulaganje županije u školstvo Za energetsku obnovu škole u Pavlovcu izdvojeno 1,5 milijuna kn

Riječ je o učenicima koji su postigli zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u školskoj godini 2017./2018., a na primanju na Pantovčaku čestitala im je i predsjednica.

– Bilo mi je zadovoljstvo i čast biti na prijmu naših najboljih učenika, njihovih nastavnika i profesora kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Ti učenici postigli su vrsne rezultate na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Kada govorimo o tome, ulaganje u znanje je ulaganje koje mora imati prioritet u Hrvatskoj, ali i našoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Moram reći da mi puno radimo da dignemo nivo školstva.

POMOĆ POLJOPRIVREDNICIMA Uz pomoć županijske kreditne linije lakše u proljetnu sjetvu kukuruza, stočnog ječma, zobi, šećerne repe...

Mi smo jedna od vodećih županija kada govorimo o energetskoj obnovi naših škola, tu je i Centar kompetentnosti kao i Centri izvrsnosti koji svake godine upravo za ovakve učenike omogućuju da se uz mentorski rad postignu najbolji rezultati. Ovaj prijam u Uredu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović pokazuje da i ona, što je mnogo puta naznačila, posebno cijeni ulaganje u znanje, u školstvo, mogućnost našim mladima da se istaknu, ali i konkurentnost Hrvatske u Europi i svijetu – izjavio je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Jedan od učenika bio je gimnazijalac Josip Imbrišak koji je osvojio peti naslov prvaka države iz povijesti.

– Izuzetna mi je čast što sam pozvan na prijam kod predsjednice jer to pokazuje da naša Županija cijeni znanje i da se isplati truditi i postizati dobre rezultate na natjecanjima – naglasio je učenik bjelovarske Gimnazije Josip Imbrišak.

Projekt ‘Za zdravlje BBŽ-a’ vrijedan 11,5 milijuna kuna Pola milijuna ulaganja u dva nova ginekološka UZV-a i opremu u Bjelovaru Općini Kapela uručen program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH Poljoprivrednicima u zakup na 25 godina 250 hektara zemlje