Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Završio 25. festival glumca

Predstava Dvoje dobitnica Nagrade Vanja Drach

Nagrade najboljima na 25. festivalu glumca
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
Tijekom ovogodišnjeg Festivala glumca publika je imala prilike pogledati 107 predstava kazališta iz cijele Hrvatske

Svečanom dodjelom nagrada i priznanja u Iloku je završio 25. festival glumca. Odlukom ocjenjivačkog suda, kojega su činili Vinko Kraljević, Hana Hegedušić i Tatjana Bertok-Zupković, predstava "Dvoje", u produkciji Teatra Exit iz Zagreba, u izvedbi Bojane Gregorić Vejzović i Dražena Čučeka te režiji Matka Raguža dobitnica je Nagrade Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini.

Četiri ravnopravne Nagrade Fabijan Šovagović, za najbolja umjetnička ostvarenja dvije glumice i dva glumca dodijeljene su, Borku Periću, Goranu Košiju, Antoniji Stanišić Šperanda i Petri Kovačić Pavlina.

Destinacija Vukovar - Vučedol - Ilok Istok Hrvatske očekuje jačanje kulturnog turizma Vukovar – Vučedol – Ilok europska je top-destinacija

Nagrada Nevenka Filipović za najbolje ostvarenje u lutkarskoj predstavi ili predstavi za djecu ili mlade dodijeljena je Ediju Ćeliću za ulogu Francoisea u predstavi Zašuti u produkciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku. Nagrada za najbolju glumicu do 28 godina pripala je Tesi Litvan za ulogu Jele u predstavi Povratak u produkciji Umjetničke organizacije Eurokaz, Hrvatske kuće i Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba, a Nagrada Ivo Fici za najboljeg glumca do 28 godina Robertu Španiću za ulogu Ive u predstavi Povratak u produkciji Umjetničke organizacije Eurokaz, Hrvatske kuće i Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba.

Posebno priznanje za izniman doprinos hrvatskom glumištu, kazališnoj umjetnosti i Festivalu glumca, Festivalski odbor, Hrvatsko društvo dramskih umjetnika te kazališna družina Asser Savus dodijelili su županu Boži Galiću i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Tijekom ovogodišnjeg Festivala glumca publika je imala prilike pogledati 107 predstava kazališta iz cijele Hrvatske.

bebe Natalitetna politika U Iloku novčana potpora za svako novorođenče 6000 kuna u tri rate