Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
stanovnici karlovačkog naselja turanj osigurali promjene

Prekidaju prosvjedne šetnje, počinje gradnja obilaznice

Vojni kompleks Turanj
Foto: Gradski muzej Karlovac
Iz Hrvatskih cesta obećali da će 2020. započeti gradnju obilaznice naselja Turanj

Hvala vam, dragi naši šetači, prijatelji i svi vi koji ste nas posljednjih šest mjeseci podržavali i bili s nama u našim šetnjama, a sve za naš konačan cilj – gradnju obilaznice Turnja. Uspjeli smo u tome i stoga obustavljamo naše akcije, prosvjede i miran hod uz cestu D1 na Turnju gdje je poginuo naš desetogodišnji Marko – kazala je Nataša Lemić, članica Vijeća roditelja OŠ Turanj u Karlovcu koje je pokrenulo akciju ‘Obilaznica koja život znači’ kojom su inzistirali na podizanju razine sigurnosti za pješake uz cestu D1.

Ove će se godine urediti turistička atrakcija na lijevoj obali Korane Šetate se, a pod nogama vam se ruši most ili se odjednom nađete na dnu

Na sastanku koji je u srijedu održan s predstavnicima Hrvatskih cesta i Županije, a na kojem je bio i karlovački gradonačelnik Damir Mandić, potvrđeno je obećanje Hrvatskih cesta da će do srpnja biti objavljen javni natječaj za izvođača radova, te da će početkom 2020. godine započeti gradnja obilaznice naselja Turanj.

– Predstavnici Hrvatskih cesta predočili su nam realizirane kratkoročne mjere i one koje slijede: rasvjeta na pješačkim prijelazima, nadzorne kamere na autobusnoj stanici i novi svjetlosni upozoravajući znak (40km/h) za školu, pješake i ograničenje brzine. Već ove kratkoročne mjere, poput stupića uz školu, omogućile su veću sigurnost naše djece, a i nas samih. No najveću sigurnost pružit će nam obilaznica – rekla je Nataša Lemić u ime članova Vijeća roditelja OŠ Turanj.

Ivanec smeće Karlovac Zbog smeća u dvorištu uskoro bi mu mogla stići kazna

Nastavila je kako iz tog razloga prosvjedne šetnje stavljaju u mirovanje jer se nadaju i vjeruju u dogovorene datume.

– Pratit ćemo stanje na terenu i obavještavati vas o učinjenom. Budemo li iznevjereni, naše šetnje će tada biti puno intenzivnije i češće. Zahvaljujemo svima koji su uložili veliki trud i prepoznali ozbiljnost ovog našeg problema; gradonačelniku Mandiću, Županiji, Hrvatskim cestama, Hrvatskim vodama, PU karlovačkoj, a najveću zahvalnost dugujemo svima koji ste bili ustrajni u ostvarenju našeg cilja, svakim korakom i svakim lajkom. Bez vaše ustrajnosti ne bismo uspjeli – poručila je Nataša Lemić u ime članova Vijeća roditelja OŠ Turanj.

potpisano 26 ugovora za ovogodišnji projekt kakvart Građani sami predlažu projekte, a potom sudjeluju i u njihovu ostvarenju