Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
projekt od 2 mil. kuna

Preobrazba starog mjesnog kina

Kino Sveti Filip i Jakov
Foto: Facebook KINO Sv. Filip i Jakov
Projektom je predviđena adaptacija i opremanje kinodvorane i predvorja, te osmišljavanje i provedba različitih aktivnosti

Udruga za kulturu i umjetnost U pokretu u suradnji s partnerima, Zajednicom udruga Centar nezavisne kulture i Općinom Sv. Filip i Jakov, u prostorijama mjesnog kina sutra će predstaviti projekt KINO - Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje koji se sufinancira u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.

ljetnikovac Općina Sv. Filip i Jakov pokrenula sanaciju bastiona na otoku Bapcu Ljetnikovac obitelji De Soppe u obnovi

Cilj projekta je jačanje kapaciteta članova i zaposlenika OCD-ova i javnog sektora u svrhu kreiranja zajedničkog modela sudioničkog upravljanja u kulturi i uključivanja građana u stvaranje većeg broja kulturnih i umjetničkih projekata u lokalnoj zajednici, uz paralelnu preobrazbu starog mjesnog kina.

Projektom je predviđena adaptacija i opremanje kinodvorane i predvorja, te osmišljavanje i provedba različitih aktivnosti. Nositelji ovog projekta je udruga za kulturu i umjetnost U pokretu, uz partnerstvo Zajednice udruga Centar nezavisne kulture i Općine Sv. Filip i Jakov.

Ukupna vrijednost projekta viša je od dva milijuna kuna, od čega se iz Europskog socijalnog fonda osigurava 85% bespovratnih sredstava, a ostalih 15% sredstava sufinancira se iz državnog proračuna.

Navalno vozilo ima jačinu 220 KS i prima 2500 litara vode Sveti Filip i Jakov Općina donirala vatrogasno vozilo svom DVD-u