Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Sveti Filip i Jakov

Općina donirala vatrogasno vozilo svom DVD-u

Navalno vozilo ima jačinu 220 KS i prima 2500 litara vode
1/8
Foto: Općina Sveti Filip i Jakov
Navalno vozilo s opremom vrijedno je više od 2 mililijuna kuna

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sv. Filip i Jakov trenutačno ima 150 članova. U 2018. do sada su imali 75 intervencija, od kojih je 58 bilo gašenje na otvorenom prostoru. Stoga im je Općina Sv. Filip i Jakov donirala navalno vatrogasno vozilo vrijedno 400.000 kuna.

Iako je mali klub, AŠK Rogovo niže uspjehe povratnici iz Švicarske osnovali Atletski športski klub Rogovo Mali su klub sa samo 35 djece, a imaju prvaka Hrvatske

– Ovo je vozilo bilo prijeko potrebno našim vatrogascima koji odgovorno, brzo i učinkovito izvršavaju svoju zadaću. Vozilo je financirano iz općinskog proračuna, pa zahvaljujem žiteljima jer su ga zapravo oni i kupili, vijećnicima jer su podržali prijedlog i Vatrogasnoj zajednici ZŽ-a – rekao je načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić.

Foto: Općina Sveti Filip i Jakov

Navalno vozilo ima jačinu 220 KS, prima 2500 litara vode, a sadrži agregat za prometne nezgode s armaturom, električne pumpe za ispumpavanje, dvije motorne pile, izolacione aparate i zračne jastuke za podizanje tereta. Dodatno je opremljeno opremom koju su darovala vatrogasna društva, jedinice lokalne samouprave i pojedinci iz Austrije, Švicarske i Zagreba, pa je s opremom njegova vrijednost oko dva milijuna kuna.

Načelnik je vozilo predao zapovjedniku DVD-a Jošku Majici, koji je, u ime svih članova, zahvalio na vrijednoj donaciji.

Foto: Općina Sveti Filip i Jakov

– Vozilo koje smo dobili neophodno je za intervencije poput požara, poplava i prometnih nezgoda, a doprinijet će većoj sigurnosti svih u općini i njihovih gostiju – rekao je zapovjednik Majica.

Načelnik Pelicarić najavio je kako će Općina DVD-u nabaviti i terensko zapovjedno vozilo vrijedno 130.000 kuna.

ljetnikovac Općina Sv. Filip i Jakov pokrenula sanaciju bastiona na otoku Bapcu Ljetnikovac obitelji De Soppe u obnovi Župan Božidar Longin i ministar Goran Marić zadarska županija Sveti Filip i Jakov Općina dobila državno zemljište za gradnju nove stambene zone