Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
povratnici iz Švicarske osnovali Atletski športski klub Rogovo

Mali su klub sa samo 35 djece, a imaju prvaka Hrvatske

Iako je mali klub, AŠK Rogovo niže uspjehe
1/3
Foto: AŠK Rogovo
Duje Jurić u lipnju ove godine na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete u Varaždinu osvojio je zlato u bacanju vorteksa (gumene rakete)

U Svetom Filip i Jakovu, uz mnoge udruge i sportske klubove, već 10 godina aktivno djeluje Atletski športski klub Rogovo koji okuplja najmlađe te niže rezultate na županijskim, ali i državnim natjecanjima.

Osnivači kluba su Jakov Baričić i njegova supruga Slavica koji su se od povratka s privremenog rada u Švicarskoj u rodni Sv. Filip i Jakov odmah aktivno uključili u veliki broj volonterskih aktivnosti na području Općine.

Župan Božidar Longin i ministar Goran Marić zadarska županija Sveti Filip i Jakov Općina dobila državno zemljište za gradnju nove stambene zone

Najbolji u bacanju vorteksa

AŠK Rogovo postao je i član Hrvatskog atletskog saveza, a okuplja 35 djece i 10 odraslih članova. Aktivno sudjeluju na domaćim, županijskim dalmatinskim i hrvatskim natjecanjima. Tijekom proteklih godina organizirali su dvije atletske utrke; “Cvjetnom obalom Sv. Filip i Jakov – Turanj” koja se održava već 13 godina i utrku “Sv. Roko” koje su postale nadaleko poznate jer u njima sudjeluju i turisti.

AŠK Rogovo i njegov predsjednik Jakov Baričić dobitnici su brojnih nagrada i priznanja, Hrvatskog atletskog saveza za dugogodišnji rad, a Jakov Baričić i Šime Stanić, kao članovi kluba, dobili su Srebrni grb Općine Sv. Filip i Jakov.

ljetnikovac Općina Sv. Filip i Jakov pokrenula sanaciju bastiona na otoku Bapcu Ljetnikovac obitelji De Soppe u obnovi

Najveći uspjeh AŠK Rogova postigao je Duje Jurić u lipnju ove godine, na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete u Varaždinu postavši državnim prvakom u bacanju vorteksa (gumene rakete). Stoga je Duje ove godine dobio posebno priznanje Općine Sv. Filip i Jakov za svoje uspjehe.

Članovi kluba ove su godine sudjelovali u svim kolima Dalmatinske lige u Splitu, Zadru i Makarskoj i postigli izuzetno dobre rezultate. U prvom kolu Dalmatinske lige Split, s 18 natjecatelja osvojili su ukupno sedam medalja. U drugom kolu održanom u Zadru osvojili su četiri medalje, a u trećem kolu u Makarskoj ukupno su osvojili pet medalja.

Na kvalifikacijama Erste Plava lige u Zadru osvojeno je pet zlatnih, dvije srebrne i dvije brončane medalje, a pet finalista kvalificiralo se na Memorijal Borisa Hanžekovića.

Uspješna je bila prva biciklijada u Svetom Filipu i Jakovu Održana prva biciklijada u Sv. Filipu i Jakovu Vožnja biciklom uz pogled na srcoliki otočić Galešnjak, Vransko jezero...

U rujnu su članovi Rogova sudjelovali u Finalu Erste Plave lige u Zagrebu, a posebno uspješan je bio Ante Šuperba koji je osvojio srebro u bacanju vorteksa.

Volontiranjem do uspjeha

Djeca iz AŠK Rogova sudjelovali su i na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u krosu koje je održano u Škabrnji. Nastupilo je oko 240 natjecatelja iz cijele Hrvatske u kategorijama od limača do seniora.

– Bračni par Slavica i Jakov Baričić u našoj su Općini itekako dobar primjer kako se može na volonterski način osobito pridonijeti razvitku i ugledu općine, unapređenju i zaštiti okoliša i razvoju sporta – istaknula je direktorica Turističke zajednice Sv. Filipa i Jakova Klara Eškinja Glavan.

Sabor malih glagoljaša Sabor malih glagoljaša “Slovo rogovsko” održano deveti put