Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Domjenak za prijatelje Općine Vir

'Prije 15 godina bili smo u dugovima a sad smo primjera drugima'

Foto: Općina Vir
Vir je poput cijele Zadarske županije u malom. Ovaj su otok zbog uspjeha u radu mnogi prepoznali kao pravu sredinu za podizanje obitelji i život, kazao je don Vulin

– U povodu uskrsnih blagdana, 26. godišnjice osnutka Općine Vir i virske fešte svetog Jure, na Viru je održan tradicionalni domjenak za djelatnike sustava Općine Vir, poslovne suradnike i prijatelje virske Općine. U prepunom restoranu Kotarina načelnik Općine Vir Kristijan Kapović pozdravio je sve okupljene zahvalivši im se na poslovnoj suradnji i podršci te zajedničkom stvaranju jedne od najuspješnijih i najprepoznatljivijih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj – izvijestili su s Vira.

Jednokratna pomoć Viranima će općina Vir isplatiti gotovo 400 tisuća kuna

– Počeli smo prije 15-ak godina naslijedivši sustav u rasulu i bankrotu te Općinu s dugovima, a sada smo primjer propulzivne sredine koja se demografski i komunalno izdigla iznad drugih – kazao je načelnik Kristijan Kapović, dok je virski župnik don Tihomir Vulin u duhu blagdana Uskrsa istaknuo virski duh zajedništva i otočni identitet.

– Vir je poput cijele Zadarske županije u malom. Ovaj su otok zbog uspjeha u radu mnogi prepoznali kao pravu sredinu za podizanje obitelji i život – kazao je don Vulin.

Na domjenku su, kako se navodi, pored predstavnika drugih općina i gradova iz Zadarske županije te najviših predstavnika PU zadarske i Lučke kapetanije Zadar, bili i predstavnici južnomoravske regije te prijateljskog grada Oslavanyja iz Češke Republike. 

Najmasovnija akcija darivanja krvi na Viru U registar dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica upisana 72 Virana