Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska

Prilika za prekvalifikaciju i zasnivanje radnog odnosa

Foto: pszupanija.hr
U prvom dijelu projekta prijavila se čak 31 osoba

U vijećnici Požeško–slavonske županije potpisan je ugovor s učilištima koja će izvoditi edukacije u sklopu više od milijun kuna vrijednog projekta “Znanjem do zaposlenja”. Potpisivanju su prisustvovali župan Alojz Tomašević i predstavnici Učilišta Link, Učilišta Maestro te PUO Zagreb.

ugovor Za projekt “Zajedno do razvoja” 24,3 milijuna kn

Projekt se u cijelosti financira sredstvima EU kroz program Europski socijalni fond (ESF) – Učinkoviti ljudski potencijali i poziv “Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina”. Projekt je izradio Regionalni koordinator razvoja PSŽ-a Panora, uz Županiju kao korisnika, a partneri su i centri za socijalnu skrb u Požegi i Pakracu. U provedbi sudjeluju i stručnjaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a provodi se od rujna 2018. do svibnja 2020. godine.

– Ovim projektom potičemo sve one koji žele i spremni su raditi da se prekvalificiraju i nakon edukacije ostvare radni odnos. Zanimanja u sklopu ove edukacije su vrlo tražena na tržištu rada te je u prvom dijelu projekta prijavljeno čak 30 osoba. Županija je uvijek stajala iza učenika i studenata, a sada omogućujemo i odraslim osobama koje već imaju neko znanje i struku da iskoriste ovu mogućnost za stjecanje još jednog zanimanja. Pozivam sve zainteresirane da se prijave i na ovaj način ostanu u našoj županiji uz nova zanimanja i nove mogućnosti kao zaposleni ljudi – rekao je župan Alojz Tomašević. 

Pilot-projekt podizanja novih mješovitih ekoloških nasada U Poljoprivredno-prehrambenoj školi niče inovativni voćnjak 
s 14 različitih vrsta voća URUČENE NAGRADE Svečano obilježen Dan Požeško-slavonske županije