Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
ugovor

Za projekt “Zajedno do razvoja” 24,3 milijuna kn

Foto: Požeško-slavonska županija
Naše glavne aktivnosti su pomoć gradovima i općinama, javnopravnim tijelima na području županije u pripremi i provedbi projekata, prvenstveno europskih. I dalje ćemo informirati sve građane o budućim natječajima, rekla je Senka Horvat

Župan Alojz Tomašević i ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije Senka Horvat predstavili su nedavno ugovor za projekt “Zajedno do razvoja 2”, Projekt je vrijedan više od 24 milijuna kuna, od čega 21 milijun bespovratno, a financirat će se sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Ugovor je potpisan na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Novoj Gradiški.

URUČENE NAGRADE Svečano obilježen Dan Požeško-slavonske županije

U provedbi 46 projekata

– Naše su glavne aktivnosti pomoć gradovima i općinama, javnopravnim tijelima na području cijele županije u pripremi i provedbi projekata, prvenstveno onih europskih. Osim toga, i dalje ćemo informirati sve građane i poduzetnike o budućim natječajima i mogućnostima te kako razvijati određene projekte iz njihovih područja – rekla je Senka Horvat.

U proračunskom razdoblju od 2014. godine završena su 32 projekta EU u vrijednosti oko 35,5 milijuna kuna. Trenutačno je u provedbi 46 projekata, vrijednih više od 230 milijuna kuna, a na ocjenjivanju je 61 projekt u vrijednosti nešto manjoj od 30 milijuna kuna.

Na svečanoj sjednici Požeško-slavonske županije dodijeljene su povelje zahvalnosti Požeško-slavonske županije i godišnje nagrade Svečano obilježen Dan Požeško-slavonske županije Uspješno proveli 90 projekata od 45 milijuna kuna, četvrti u RH po povlačenju novca iz EU

Među važnijim projektima vrijedi izdvojiti Centar kompetentnosti u Poljoprivredno-prehrambenoj školi te one vezane za projekt Slavonija, Baranja i Srijem, koji će potaknuti razvoj kulturne baštine.

To su projekti “Požeške bolte”, koji obuhvaća obnovu Gradskog muzeja i Požeške kuće, “Terme Lipik”, koji obuhvaća Vilu Zinke, interpretacijski centar i uređenje parka u Lipiku, te “Svijet graševine”, koji se sastoji od Spahijskog muzeja u Pakracu i Muzeja Bećarca u Pleternici.

Župan Tomašević osvrnuo se ne nedavno objavljenu informaciju da je Požeško-slavonska županija četvrta po prikupljenim sredstvima iz fondova EU po broju stanovnika.

Prilika za prekvalifikaciju i zasnivanje radnog odnosa

Posvuda se gradi ili obnavlja

– Uzmemo li u obzir da su ispred nas samo puno veće županije koje imaju puno projekata pod Vladinom ingerencijom, mi smo po tim podacima zapravo na prvome mjestu. I ovaj projekt za koji smo dobili sredstva od ministarstva još je jedan pokazatelj da se ovdje stvaraju dobri i uspješni projekti. Županija na taj način ostvaruje razvoj i budućnost gospodarstva, ali i institucija pod županijskim upravljanjem. Trenutačno u županiji nema mjesta gdje se nešto ne gradi ili obnavlja – istaknuo je Tomašević.

Pilot-projekt podizanja novih mješovitih ekoloških nasada U Poljoprivredno-prehrambenoj školi niče inovativni voćnjak 
s 14 različitih vrsta voća