Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Gimnazija Vukovar

Priznanje učenicima za digitalnu igračku

1/2
Foto: Gimnazija Vukovar
Prošle godine osigurali su vrijednu opremu i sredstva za rad

U sklopu programa Generacija Now, na kreativnom natječaju Digitalna igra(čka), vukovarski gimnazijalci osvojili su hvalevrijedno priznanje. Generacija NOW donacijski je program koji Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) provode kako bi uspješno pripremali mlade za poslove budućnosti.

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovara Dan kada se slave branitelji i njihova uloga u obrani Vukovara i države

Iz Gimnazije Vukovar navode kako je cilj donacijskog programa povezivati postojeća i nova znanja u području tehnologije pri izradi kreativnih IoT projekata, razvijati kreativnost, poticati inovativnost i pružati brojne mogućnosti učenicima kako bi razvijali vlastite projekte. Učenici su trebali osmisliti projekt na zadanu temu te ga izraditi koristeći komponente iz kompleta opreme koje su dodijeljene ustanovama.

Foto: Gimnazija Vukovar

Mogli su kreirati bilo kakav projekt vezan na temu igre, društvene igre ili igračke, pri čemu su mogli stvoriti u potpunosti novu igru/igračku ili dodati određenu novu funkcionalnost odnosno zanimljivost nekoj postojećoj igri. Iz gimnazije podsjećaju da su prošle godine prijavili projekt na donacijski natječaj Hrvatskog Telekoma Generacija Next u kategoriji Digitalne inovacije uz IoT čime su osigurali 6 edukacijskih Arduino IoT kompleta, mobilni bežični ruter za spajanje projekata na internet i 3000 kuna.

Započela sezona kruzera Planira se pristajanje 342 putnička broda u 2020. godini

– Time je započeo naš intenzivan rad u STEM području u segmentu razvoja programerskih vještina, ali i u segmentima razvoja kreativnosti, kolaboracije i inovativnosti kod učenika svih dobnih skupina – stoji u obavijesti Gimnazije Vukovar.