Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
ULAGANJE U VODOOPSKRBU

Projekt vrijedan gotovo 11,4 milijuna kuna

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Područje Cvelferije jedino je na distribucijskom području VVK na kojem još uvijek nije riješena opskrba vodom iz regionalnog vodovoda

Na južnom kraku Regionalnog vodoopskrbnog sustava „Istočna Slavonija“ nastavljaju se aktivnosti s kojima se nastoji osigurati kvalitetna vodoopskrba što većem broju korisnika na distribucijskom području Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK). Područje Cvelferije jedino je na distribucijskom području VVK na kojem još uvijek nije riješena opskrba vodom iz regionalnog vodovoda.

DRUGA FAZA SANACIJE ODLAGALIŠTA Na Kraplju sagrađena zatvorena vodosprema

Završetkom radova na izgradnji dionica Đurići – Račinovci i Soljani – Strošinci, uz već završene radove na dionici Soljani – Vrbanja, i izgradnju vodospreme Drenovci, rješava se vodoopskrba u pet naselja: Soljanima, Strošincima, Vrbanji, Đurićima i Račinovcima. Tim povodom održan je radni sastanak na kojem su uz čelnike županije sudjelovali načelnici općina kao i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. Regionalni vodoopskrbni sustav istočne Slavonije – I. etapa, južni dio, dionica 3 – Vodoopskrbni cjevovod Drenovci – Soljani ima duljinu cjevovoda 7.726,75 metara, a iznos ukupne investicije je gotovo 11,4 milijuna kuna, od čega 80% ukupne vrijednosti projekta pokrivaju Hrvatske vode dok u sufinanciranju sudjeluju Vukovarsko-srijemska županija i Općina Vrbanja s po 10% iznosa.