Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Općina u novu godinu ulazi s ambicioznim planovima

Proračun Podstrane za 2020. veći je od sto milijuna kuna

Foto: Općina Podstrana
Načelnik Mladen Bartulović ističe da su značajna sredstva osigurana i za socijalne potrebe mještana

Općina Podstrana u godinu koja je pred nama ulazi s optimizmom i ambicioznim planovima, o čemu svjedoči i usvojeni proračun za 2020. godinu koji iznosi oko 104 milijuna kuna.

ECOMAP Podstrana će dobiti 4,5 milijuna kuna za separator i pročistač lučice Strožanac

– Proračunom se kroz razne infrastrukturne projekte i aktivnosti nastoji povećati standard javnih usluga u svim segmentima društvenih djelatnosti, kao i u dijelu komunalne izgradnje, uređenja i održavanja javne komunalne infrastrukture.

Osim infrastrukturnih projekata, znatna sredstva osigurana su za socijalne potrebe naših mještana koja, kroz stipendije učenicima, studentima i sportašima, financiranja udruga i sportskih klubova, sufinanciranja boravka naših najmlađih mještana u dječjim vrtićima, te pomoći i sufinanciranja prijevoza umirovljenika, pridonose kvalitetnom i ugodnom življenju svih dobnih skupina naših mještana – ističe načelnik Podstrane Mladen Bartulović.

Predstavljen projekt gradnje reciklažnog dvorišta Podstrana gradi reciklažno dvorište Perun vrijedno 7,6 mil. kn, a 4,2 milijuna plaća EU

Za programe socijalne skrbi planirano je gotovo četiri milijuna kuna, za financiranje projekata udruga 1,1 milijun kuna, za sufinanciranje dječjih vrtića 4,7 milijuna kuna, za javne potrebe u sportu više od milijun...

Planirani su prihodi oko 80 milijuna kuna od poslovanja i 23 milijuna kuna od prodaje nefinancijske imovine. Veliki udio u prihodima poslovanja su prihodi od upravnih i administrativnih pristojbi, poreza, potom pomoći od ministarstava, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Splitsko-dalmatinske županije te pomoći na temelju prijenosa sredstava EU.

Izvrsni turistički rezultati Podstrana bilježi turistički rast: 4 posto više dolazaka i 2 posto više noćenja

Što se tiče prodaje nefinancijske imovine, odnosi se na prodaju zemljišta Jadranske straže, zgrade bivše Poljičanke te stana u Splitu.