Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
POLAGANJE VIJENACA

Proslava Dana pobjede i vatromet na virskoj rivi

Delegacija Općine Vir na virskom groblju
Foto: Vir
U večernjim satima na virskoj rivi priređen je spektakularni vatromet, koji je oduševio mnoštvo Virana i virskih gostiju, izvijestili su iz virske lokalne uprave.

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja predstavnici Općine Vir i općinskog komunalnog sustava položili su vijenac i zapalili svijeću u znak sjećanja na poginule u Domovinskom ratu i pale branitelje.

Otok rekorder Prvi turistički milijun u Hrvatskoj ostvario je otok Vir

Kod središnjeg grobljanskog križa mjesnog virskog groblja, vijenac su položili predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Rajko Radović uime Općinskog vijeća, zamjenik načelnika Općine Vir u ime općinske uprave te direktor komunalnog poduzeća Vir održavanje Marino Radović u ime općinskih tvrtki. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježen je u cijeloj Republici Hrvatskoj kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu.

Prije točno 25 godina, 5. kolovoza 1995. godine, Hrvatska vojska oslobodila je u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja okupirani grad Knin i teritorij Republike Hrvatske, čime je konačno izvojevana pobjeda u Domovinskom ratu. Delegacija Općine Vir i komunalnih tvrtki tim je povodom odala počast i Viraninu Borisu Krnčeviću, koji je kao hrvatski branitelj svoj život utkao u slobodu hrvatskog naroda.

Ljetni šušur na otoku u srpnju Odlične turističke brojke S više od 600.000 noćenja u sedam i pol mjeseci Vir je turistički broj jedan

U večernjim satima na virskoj rivi priređen je spektakularni vatromet, koji je oduševio mnoštvo Virana i virskih gostiju, izvijestili su iz virske lokalne uprave.