Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Akcija Udruge dragovoljnih darivatelja krvi Vir i grupe Srce zadarsko

Pružili ruku pomoći samohranoj majci i osigurali im ljetovanje

Foto: UDDK
Gospođa Marjana Ikić, koja je pokretač humanitarne grupe Srce zadarsko s više od 6000 članova uvijek spremnih pružiti ruku pomoći, upoznala se s teškom sudbinom i borbom samohrane majke Danijele Gilišek i njezine 13-godišnje kćerke Viktorije

Nakon obitelji Biličić iz Slavonskog Broda, kojima su Udruga dragovoljnih darivatelja krvi Vir i humanitarna udruga Dobra volja iz Zagreba osigurali besplatno ljetovanje na Viru, na otoku je krajem lipnja boravila obitelj Gilišek iz Osijeka.

nova sezona Jedinstveni plažni bar Marinero otvorio je svoju provu i krmu

Smještaj, hrana...

Gospođa Marjana Ikić, koja je pokretač humanitarne grupe Srce zadarsko s više od 6000 članova uvijek spremnih pružiti ruku pomoći, upoznala se s teškom sudbinom i borbom samohrane majke Danijele Gilišek i njezine 13-godišnje kćerke Viktorije. Osigurala im je ljetovanje u zadarskim Arbanasima prošle godine, a sada je u suradnji s predsjednikom Udruge dragovoljnih darivatelja krvi Vir Goranom Vickovićem, ljetovanje organizirano na otoku Viru, izvijestili su iz virske uprave.

– Ovo je naša prva suradnja s grupom Srce zadarsko, u sklopu kojega su pomogli brojni ljudi s Vira – kaže predsjednik Vicković za Virski list ističući vlasnika virskog caffe bara Bolero Elia Kuraju koji je Danijeli i Viktoriji osigurao apartman, doručak, ručak i večeru, dok su onu tradicionalnu oproštaju večeru na Viru u bistrou Kaleta ponudili vlasnici tog poznatog ugostiteljskog objekta Mihaela i Luka Džaja.

Radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži na otoku Viru Za vodu i kanalizaciju 2739 priključaka, spojeno 1430 objekata

– Pomažemo jedni drugima koliko god možemo, a vrijednost našeg djelovanja je u našoj izravnoj povezanosti. Sve je to stvar srca i volje da se pomogne onima kojima je pomoć potrebna – kaže gospođa Marjana za Virski list, a koja je sama doživjela prometnu nesreću s teškim zdravstvenim posljedicama. Iako su liječničke prognoze govorile kako Marjana više nikad neće stati na noge, biti pokretna ili se koristiti rukama, danas, zahvaljujući vlastitoj volji, pomoći svojih voljenih i drugih ljudi, samostalno šeta i pomaže svima kojima pomoć treba. Osječanke Daniela i Viktoria dio su te priče.

“Uživale smo svaki dan”

– Teško je riječima izraziti ono što kći i ja osjećamo zbog pomoći svih ljudi. Neizmjerno smo zahvalne na svemu, pogotovo na ovom prekrasnom ljetovanju na otoku. Uživale smo svaki dan i Vir će nam ostati u najljepšoj mogućoj uspomeni – govori za Virski list gospođa Daniela, samohrana majka koja svojoj Viktoriji, više od svega, želi priuštiti sretno djetinjstvo.

svakodnevne provjere Boravak na otoku moraju prijaviti svi koji nemaju prebivalište

– Posljednju ovogodišnju organizaciju ljetovanja na Viru organizirali su UDDK Vir i Srce zadarsko, donacijama su pomogli Elio Kuraja te Mihaela i Luka Džaja, a pored spomenutih humanitaraca ruku pomoći pružio je još frizerski salon Sandra – izvijestili su iz virske lokalne uprave.