Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Poljoprivredno-prehrambena škola

Prvi put se prijavili i odmah osvojili priznanje

Prijam kod župana za Najljepši školski vrt
Foto: Požeško-slavonska županija
Sadimo novi ekološki voćnjak s 50 sorti raznog voća, kaže ravnateljica Grgić

Požeško-slavonska županija potiče sve škole koje za to imaju mogućnost da podignu svoje vrtove, voćnjake, zelene oaze, učionice na otvorenom i učeničke zadruge. Istaknuo je to župan Alojz Tomašević na prijmu sudionika natječaja za najljepši školski vrt, na kojemu je OŠ Lipik dobila Zlatnu povelju, a Poljoprivredno-prehrambena škola Požega i Dječji vrtić Jakšić posebna priznanja za svoje vrtove i voćnjake.

Lipički osnovci iz Zagreba su se vratili sa Zlatnom poveljom HRT-a Nagrađen višegodišnji vrijedan rad učenika i nastavnika Lipička osnovna škola ima najljepši vrt u Hrvatskoj

– Svi vi ovdje ste pobjednici i vaš se trud pokazao pobjedničkim. Na tome vam čestitam. Često nas pitaju zašto obnavljamo škole ako nema djece. Moj odgovor na to je da želimo svakom djetetu, neovisno koliko je djece na tome području, omogućiti jednako školovanje. Dokaz ispravnosti takvog razmišljanja je novi vrtić u Jakšiću, koji pokazuje odlične rezultate te danas jaslice i vrtić rade punim kapacitetom – rekao je Tomašević.

Dječji vrtić Jakšić osnovan je prije dvije godine i danas broji četiri odgojne skupine. U projekt su ušli spontano, radeći na drugom projektu u sklopu kojega su podigli vrt, mali voćnjak i plastenik.

Hrvatska turistička zajednica osigurala je 55.000,00 kuna za ovaj projekt Postavljene ciklo stanice diljem županije

– Dobili smo priznanje kao početnici i nama je to veliki uspjeh. Glavni cilj nam je bio da naša djeca provode što više vremena vani u prirodi – istaknula je ravnateljica vrtića Ivona Pečur.

Poljoprivredno-prehrambena škola prvi se put prijavila na natječaj i odmah osvojila priznanje. Ova škola ima velike površine pod kulturama te vinograde i voćnjake u kojima provode svoje nastavne planove i educiraju učenike.

– Kruna našeg rada je to što smo postali Centar za kompetenciju u poljoprivredi. Sadimo novi ekološki voćnjak s 50 sorti raznog voća, kakvog nema u Hrvatskoj – kazala je ravnateljica škole Marija Grgić.

Primopredaja vozila Primopredaja u Domu zdravlja Požeško-slavonske županije Dobili tri nova i s ceste maknuli vozila stara 15 godina Crna svinja fajferica Požeško-slavonska županija potiče uzgoj autohtone pasmine Sve više OPG-ova želi proizvoditi slavonsku fajfericu