Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Županija ulaže u informatizaciju obrazovnog sustava

'Prvi smo u Hrvatskoj uveli MozaBook u osnovne škole'

Uz MozaBook, za dio školskih ustanova nabavit će se i pet interaktivnih ploča i projektora
Foto: Kristijan Toplak
Cilj nam je povećanje razine IT znanja u osnovnim školama, uvođenje novih tehnologija, to je budućnost naše djece, ističe župan

Nakon što je prošle godine Virovitičko-podravska županija nabavila računalnu opremu za sve škole čiji je ona osnivač, otišlo se i korak dalje prema daljnjoj informatizaciji obrazovnog sustava na području županije. Stižu, naime, 32 jednogodišnje licencije MozaBook Classroom za osnovne škole kojima je osnivač, a za dio školskih ustanova nabavit će se pet interaktivnih ploča i projektora, ukupne vrijednosti 116.167,50 kuna.

Radovi na sustavu navodnjavanja Kapinci – Vaška II. faza Sustav Kapinci – Vaška II. faza Spremna građevinska dozvola za novi sustav navodnjavanja

Po ulaganjima u vrhu RH

– Ovo je putokaz kojem već dulje vrijeme stremi Virovitičko-podravska županija koja je vodeća slavonska županija po izdvajanju za obrazovanje, a četvrta u Hrvatskoj. Prošle godine prvi smo u Hrvatskoj, u suradnji s Poduzetničkim inkubatorom, počeli "STEM revoluciju" za učenike petih razreda, dok se u ostatku zemlje ona provodila u šestim razredima. Bio je to projekt koji smo realizirali uz suradnju Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nama je cilj povećanje razine IT znanja u osnovnim školama, uvođenje novih tehnologija jer to je budućnost naše djece. Osim toga, konačnu nadogradnju učenici mogu dobiti i na Visokoj školi u Virovitici, gdje ima i Studij računarstva – kaže virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

MozaBook Informatizacija Stižu interaktivne ploče i projektori za škole

MozaBook, kao obrazovno sredstvo, svojim višenamjenskim ilustracijskim, animacijskim i prezentacijskim rješenjima pomaže kreativno organizirati nastavu, a zanimljivi interaktivni sadržaji, aplikacije i igre za razvoj vještina, ilustriranje i eksperimentiranje pomažu učenicima lakše svladati gradivo. MozaBook kao alat, važno je istaknuti, Virovitičko-podravska županija uvela je prva u Hrvatskoj, tada u eksperimentalnoj fazi.

Andrović u općini Lukač Novi projekti u općini Lukač Vrtić u Gornjem Bazju za 40-ak djece, energetska obnova škole

Zoran prikaz gradiva

Softver MozaBook ima sve digitalne obrazovne sadržaje i alate za nastavu, a koji hrvatskim učenicima pruža mogućnost da u sklopu redovnoga školskog obrazovanja steknu znanja i vještine na način koji do sada nisu imali priliku – vizualizacijom, simulacijom i interakcijom. Riječ je o potpuno digitalnim udžbenicima koji se sastoje od baze kojoj je temelj tiskani udžbenik i nadogradnje u obliku slojeva s digitalnim sadržajima.

Tako učitelj može zorno djeci predočiti procese poput mehanizma strojeva, unutrašnjosti računala ili ljudskog tijela te prirodne procese.

Tableti Škola za život Župan podijelio učenicima 104 tableta Dva kamena temeljca u jednom danu za razvoj gospodarstva u Virovitici, Orahovici, ali i cijeloj županiji Velike investicije Virovitičko-podravske županije U istom danu započeli su projekti od 25 milijuna kuna