Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
‘Dječje litnje igre’

Puno zabave i smijeha: U igrama uživalo stotinjak djece

Što se malih natjecatelja tiče, svi su bili pobjednici, svi su dobili prigodne majice, a bilo je i medalja
1/13
Foto: Grad Biograd na Moru
Djeca u dobi od pet do 14 godina natjecala su se u nekoliko disciplina koje su mnogi prvi put vidjeli i doživjeli

U starom dijelu grada Biograda, na gradskom mulu, održane su “Dječje litnje igre”, zabavna manifestacija na kojoj je sudjelovalo više od 100-tinjak mališana koji su se rado odazvali pozivu na natjecanje u starim igrama danas gotovo zaboravljenim. Prve “Dječje litnje igre” organizirala je Turistička zajednica Grada Biograda na Moru u suradnji s Udrugom za očuvanje starih tradicijskih igara “Biograjske litnje igre”. Odaziv na ove igre bio je izvan svakog očekivanja. Djeca u dobi od pet do 14 godina natjecala su se u nekoliko disciplina koje su mnogi prvi put vidjeli i doživjeli.

Pomorska bitka Pakoštane Pomorska noćna bitka vrhunac Dana vitezova vranskih

U Turističkoj zajednici ističu kako im je cilj bio oživljavanje nekad popularnih dječjih igara, promicanje boravka djece na otvorenom prostoru, animiranje djece na zabavu i smijeh uz stvaranje natjecateljskog duha i međusobne interakcije. Tim više jer je Biograd poznat kao destinacija obiteljskog turizma, pa su ovakvi programi za djecu uvijek dobrodošli.

Boku tradicije privukao je velik broj gostiju Biograd na Moru još jednim gastro događajem privukao veliki broj turista ‘Uz “Bokun tradicije” ovdje se osjećamo kao da smo doma’

Što se igara tiče bile su to one starinske standardne. Skakanje u vrećama, igra zavezanih očiju, prenošenje jaja u žlici, puhanje balona, vađenje predmeta iz maštela, prolaz ispod letve, te potezanje konopa. Što se malih natjecatelja tiče, svi su bili pobjednici, svi su dobili prigodne majice, a bilo je i medalja. No, najvažnije je što je ispunjen osnovni smisao i draž ovog susreta, a to je da su djeca bila na zraku i družila se uz igru i smijeh, čega je danas, nažalost, sve manje. 

Uređenje plaže Studenac Plaže na području općine Tkon najbolje za djecu i vodene sportove Izrađen je Glavni projekt uređenja javne plaže Studenac