Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Tematska edukacija

Radionica za bolju komunikaciju

Edukacija u Zadarskoj županiji
Foto: Zadarska županija
Radionica je bila namijenjena medicinskim sestrama, njegovateljicama i socijalnim radnicama

Važnost komunikacije u izgradnji odnosa povjerenja naziv je radionice koja je održana u Obrovcu u organizaciji Odsjeka za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Obrovca i podršku Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Zadarske županije. Radionicu je vodila Valentina Cindori, supervizorica psihosocijalnog rada.

Longin i Dukić obišli novu šetnicu u Jazinama Župan: Ovo je konkretan primjer sinergije

Jedna od socijalnih usluga je usluga pomoći i njege u kući. Kvaliteta pomoći ovisi o odnosu povjerenja između dvije osobe, one koja pomoć treba i one koja pomoć pruža te je komunikacija kao posebna vještina i temelj tog odnosa bila u fokusu ove tematske radionice.

Radionica je bila namijenjena medicinskim sestrama, njegovateljicama i socijalnim radnicama uključenima u program pomoći i njege u kući koji se provodi na području Grada Obrovca i pripadajućih naselja Kruševa, Karina Gornjeg, Muškovaca, Zelengrada, Bilišana, Žegara, Krupe, Golubića, Rovanjske, Maslenice, Jasenica i Zatona Obrovačkog.

Navedeni program provodi se uz financijsku potporu Grada Obrovca i Zadarske županije kontinuirano već desetu godinu, a u njega je trenutačno uključeno 70 stanovnika, uglavnom starijih i nemoćnih osoba.

“Welcome” nagrade za najbolje iznajmljivače u županiji u 2019. Poticaj svima koji ulažu u kvalitetu, trude se pratiti zahtjeve gostiju i biti ukorak s trendovima u turizmu

O njima skrbi sedam njegovateljica i medicinskih sestara koje ovu uslugu pružaju u domovima korisnika. Ovo je vrlo specifična usluga i kao kod svih zanimanja u kojima dominira rad s ljudima, poput učitelja ili socijalnih radnika, od osoba zaposlenih na takvim poslovima traži se nešto više. To nešto više odnosi se na vještinu komunikacije koju treba prilagoditi potrebama i mogućnostima korisnika i koja je uvjetovana različitim psihofizičkim ograničenjima s obzirom na njihovu visoku kronološku dob.