Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
ponuda uprave tvornice kombajna

Radnicima 750 kn viša plaća u tri godine

Žetelice
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Nažalost, to povećanje plaća neće zaustaviti radnike da odlaze. Tijekom štrajka tvornicu je napustilo osam radnika koji nisu htjeli potpisati ugovore. Naše su plaće i dalje tek nešto više od minimalca – rekao je Ivkošić

U nešto manje od mjesec dana od štrajka, koji je Vrhovni sud proglasio nezakonitim, radnici županjske tvornice kombajna Same Deutz-fahr Žetelice ipak su isposlovali povećanje plaće. Na sastanku u sjedištu SDF Grupe u Trevigliu u Italiji predstavnici uprave tvrtke i sindikalisti dogovorili su povećanje plaće za iduće tri godine u ukupnom iznosu od 750 kuna. Ove godine bruto plaća će narasti za 487,50 kuna, sljedeće za 112,59 kuna, a 2021. za dodatnih 150 kuna.

Štrajk štrajk u županjskoj tvORNICI KOMBAJNA 'Kako da preživimo s 3500 kuna bruto?!'

– Nezadovoljni smo i mi u sindikatu, ali i radnici, a prije svega oni koji rade na određeno vrijeme. No kako je Vrhovni sud štrajk proglasio nezakonitim, nismo imali izbora – kaže sindikalni povjerenik u toj županjskoj tvornici Marko Ivkošić.

Dodaje da je ta ponuda još uvijek samo prijedlog jer nije potpisana te da će konačnu odluku donijeti radnici među kojima će provesti anketu. Prihvate li i potpišu aneks kolektivnog ugovora, to će značiti i da u iduće tri godine ne mogu organizirati novi štrajk i tražiti dodatno povećanje plaće. U štrajku su tražili povećanje bruto plaće od 750 kuna na svim razinama te još osam posto dodatka na posebne uvjete rada.

– Nažalost, to povećanje plaća neće zaustaviti radnike da odlaze. Tijekom štrajka tvornicu je napustilo osam radnika koji nisu htjeli potpisati ugovore. Bojim se da će se ta praksa nastaviti jer su naše plaće i dalje tek nešto više od minimalca – rekao je Ivkošić.

Papučice za bebe - bebičice Primaljina kreacija Bebičice iz Slavonije u svijet Goran Marić Županja Nazire se rješenje problema za stanovnike Šećerane