Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
POSJET VELEPOSLANIKA ALANA BOWMANA

Razgovori o suradnji Kanade i županije

Foto: VUKOVARSKO - SRIJEMSKA ŽUPANIJA
Bilo mi je važno doći u Vukovar, jer je to grad i županija važna Kanađanima, kanadskim Hrvatima. Važna je osobito ovih dana zbog ulaganja kanadske tvrtke Vermilion Energy koja se bavi proizvodnjom energije - rekao je kanadski veleposlanik, Njegova Ekscelencija, Alan Bowman

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić primio je veleposlanika Kanade u RH Alana Bowmana kojem je to bio nastupni posjet županiji. Tijekom razgovora veleposlanik je upoznat s bogatom poviješću županije, njezinim gospodarskim i kulturno-turističkim potencijalima te područjima od njezina strateškog interesa.

– Ovo je jedan od mojih prvih posjeta uopće u Hrvatskoj od pojave COVID pandemije. Bilo mi je važno doći u Vukovar, jer je to grad i županija važna Kanađanima, kanadskim Hrvatima. Važna je osobito ovih dana zbog ulaganja kanadske tvrtke Vermilion Energy koja se bavi proizvodnjom energije. Razgovarali smo i o brojnim drugim temama, kao što je suradnja na području kulture i nizu područja od obostranog interesa na kojima ljudi iz Kanade i ove regije mogu surađivati – rekao je Bowman.

MEĐUNARODNI DAN DUNAVA Vukovar svoju tradiciju veže uz svoje rijeke

Župan Damir Dekanić rekao je da su otvorili niz kvalitetnih tema, od političke povezanosti Kanade i Hrvatske do interesa kanadskih tvrtki za investiranje na  našem području.

– Razgovarali smo o investicijama koje se očekuju, kao i o zapošljavanju i angažiranju naših tvrtki na izvođenju radova u području istraživanja i eksploatacije ugljikovodika i plina na našem području. Razgovori su bili vrlo kvalitetni te smo dogovorili daljnje korake u cilju ubrzavanja procedura sukladno zakonu i propisima RH kako bismo što prije započeli intenzivne radove te ostvarili prve rezultate sljedeće godine – rekao je Dekanić.