Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Sinergijsko razvojni centar – Ekonomska škola Vukovar

Razvoj poduzetničkih vještina u Centru

Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
U planu je osnivanje i školskog radija radi davanja više informacija o aktivnostima i programima koji se provode u Sinergijsko-razvojnom centru te razvoja radijskog novinarstva i medijske pismenosti

Grad Vukovar i Vukovarska razvojna agencija VURA predstavili su projekt „Sinergijsko razvojni centar – Ekonomska škola Vukovar (SRCEšv)“ koji je četvrti projekt koji je Razvojna agencija Vukovar u suradnji s gradskim ustanovama prijavila na natječaj „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“. Ravnateljica škole Mira Majstorović rekla je kako oni već niz godina prate razvojni trend različitih aktivnosti tako da se i rodila inicijativa za Sinergijsko-razvojni centar.

Poticanje poduzetništva u Osječko-baranjskoj županiji Integracija punionica za električna vozila najbolja poduzetnička ideja

– U centru ćemo razvijati poduzetničke vještine. U sklopu projekta adaptirat ćemo prostor i nabaviti opremu za funkcioniranje centra te potom pristupiti razradi konkretnog dugoročnog plana razvoja centra koji će svim sudionicima omogućiti razvoj multimedijskih i digitalnih kompetencija, razvoj financijske pismenosti, pokretanje i razvoj startupa, pružat će se usluge izdavaštva, savjetovanja te mentoriranja, a svakako će se nastojati probuditi duh ciljne skupine kako bi postali konkurentniji na tržištu rada – rekla je Majstorović.

U planu je osnivanje i školskog radija radi davanja više informacija o aktivnostima i programima koji se provode u Sinergijsko-razvojnom centru te razvoja radijskog novinarstva i medijske pismenosti.

OŠ Dragutina Tadijanovića Novcem EU do produženog boravka

– Projekt je vrijedan više od 1,4 milijun kuna i u 100-postotnom iznosu financiran je sredstvima EU. Projekt će se provoditi 24 mjeseca. Nadam se da ćemo i dalje imati ovako plodonosnu suradnju – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.