Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Slovenski vikend u Biogradu na Moru

Regata, natjecanje u pecanju štapom, utrke biogradskim ulicama... za produljeni vikend

Biograd na Moru
Foto: TZ Biograd na Moru
Nazivom Slovenski vikend iz TZ-a Biograd na Moru željeli su odati počast Slovencima koji su njihovi gosti tijekom cijele godine, a ne samo ljeti

Ovogodišnji Međunarodni praznik rada mnogima će biti produljeni vikend, a u Biogradu na Moru pripremili su obilje događanja u obliku aktivnog odmora i zabavnog programa u sklopu projekta “Slovenski vikend”.

– Nazivom manifestacije željeli smo odati počast i zahvaliti Slovencima koji su naši najbrojniji i najvjerniji gosti. Ponajprije Slovenci su gosti koji u Biograd dolaze cijelu godinu, pa zašto svoj produljeni vikend i prvomajske praznike ne bi proveli upravo u gradu u kojem uvijek osjećaju dobrodošlicu i srdačnost domaćina. Iako vikend nosi naslov slovenski, nije naravno namijenjen samo Slovencima, već svima koji vole aktivan obiteljski odmor uz puno dobre zabave – pojašnjava Ivana Kulaš direktorica Turističke zajednice Biograda na Moru. U ponudi programa organiziraju se regata Pašmanskim kanalom, natjecanje u pecanju štapom, utrka biogradskim ulicama koja se sastoji od utrke duge 1 km, idealne za najmlađe sudionike, 5 km za trkače amatere i 10 km za profesionalce i one najizdržljivije. Ljepota ove utrke je u ruti koja će obuhvaćati samu obalu Biograda, od rive, preko plaža i park-šume Soline.

Iznajmljivači na Krku Biograd na Moru Privatni iznajmljivači razmijenili iskustva s kolegama 
s Krka

Kotizacija se ne naplaćuje, a svaki trkač pri prijavi dobiva majicu s logotipom. Šetači će moći sudjelovati u šetnji do fun-parka Mirnovec tijekom koje će razgledati najljepše dijelove Biograda, a svi sudionici Slovenskog vikenda, ako žele posjetiti zabavni park, moći će kupiti karte po promotivnim cijenama. Za rekreativne maratonce organizira se MTB maraton Vransko jezero, jedinstven u Europi jer velikim dijelom prolazi zaštićenim područjem Parka prirode Vransko jezero i ornitološkim rezervatom te sudionicima pruža jedinstven doživljaj uživanja u prekrasnim vizurama, vidikovcima te zaštićenoj flori i fauni. U zabavnom programu nastupaju klape “Kampanel” i “Bunari” te “Disco Inferno Magic Band” koji svojim nastupom vraća u doba disko-groznice i slovenska zvijezda Čuki. Slovenski vikend ima i sadržajno popratni program. Na biogradskoj rivi otvorit će se Green zona s prezentacijama gradova partnera iz Slovenije, a tema je Zeleni turizam. Pet će gradova partnera predstaviti svoje destinacije, a istodobno će se prezentirati hrvatski otočni proizvodi.

Mali Bak Četvrti pohod 'Hajdemo do Vrane' Planinarski put u ‘svetište Nimfi’ i do izvora Vila