Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Počinju Dani piva u Karlovcu

Rezerve će vas uvesti u pet dana uživanja u rocku, pivu, kobasicama...

1/4
Foto: Grad Karlovac
Za goste iz okolice Karlovca osigurane su besplatne lokalne autobusne linije, dok posjetitelje iz Zagreba očekuje vikend željeznička linija Zagreb-Karlovac-Zagreb. Cijena karte je simboličnih 10 kuna

U petak, 30. kolovoza počinju 33. Dani piva Karlovac s nikad bogatijim glazbenim programom i gastronomskom ponudom. Program otvorenja zagrijava mararski bend Rezerve s početkom u 19:30, dok se svečani početak očekuje u 20:40 uz glazbeni vatromet i Prljavo kazalište koji će službeno otvoriti najpoznatiju pivsku manifestaciju u Hrvatskoj.   

Najbolja stvar koju možete napraviti za kraj ljeta – posjetiti Dane piva u Karlovcu Čeka vas pet dana rocka, odlična hrana, druženje i posjet pivovari

- Tijekom pet festivalskih dana na nekoliko pozornica nastupa više od trideset renomiranih domaćih glazbenika. Najpoznatija imena koja će hitovima zabavljati publiku su Neno Belan & Fiumens, Psihomodo Pop, Vojko V, Jura Stublić, Kojoti, Tram 11, pipschips&videoclips, Edo Maajka, Urban & 4, Elemental, Porto Morto, Jonathan, Svemirko, Kawasaki 3P, Mašinko, High5, Buntai i mnogi drugi. Cjelokupan glazbeni program i satnicu možete pogledati na linku službene stranice festivala po danima i pozornicama. Osim na glavnoj  pozornici program se odvija na još nekoliko lokacija - košarkaškom igralištu Šanac, Foginovom kupalištu, kinu Edisonu, gdje će gosti moći uživati u elektronskoj glazbi i ŠRC-u Korana gdje održava se tradicionalni Obrtnički sajam i sajam poljoprivrede koji uz glazbeni program donosi brojne edukativne sadržaje i radionice. Sva događanja u sklopu festivala su besplatna - poručuje organizator; Grad Karlovac.  

Za goste iz okolice Karlovca osigurane su besplatne lokalne autobusne linije, dok posjetitelje iz Zagreba očekuje vikend željeznička linija Zagreb-Karlovac-Zagreb. Cijena karte je simboličnih 10 kuna. Više informacija o satnici može se također naći na linku, kao i raspored besplatnih lokalnih autobusnih linija.  

Foto: Grad Karlovac

Za bezbrižno uživanje na svim festivalskim lokacijama pobrinula se i Turistička zajednica grada Karlovca organizirajući panoramski autobus koji će prometovati svaki dan od 30. kolovoza do 3. rujna u periodu o 17 do 23 sata. Više info o ruti saznajte na poveznici.

- Ovogodišnji Dani piva imat će i bogatu gastronomsku ponudu te posebno Festivalsko pivo koje je Karlovačka pivovara pripremila za ovu prigodu. Ovo je pivo nefiltrirano, pitko i punog okusa te će se posluživati u posebnim čašama napravljenim od recikliranog materijala, a čaše će se ponovno moći u potpunosti reciklirati. HEINEKEN Hrvatska priprema i posebne narukvice „Ja sam 18+“ koje će se dijeliti punoljetnim posjetiteljima s ciljem promicanja odgovorne konzumacije, sprječavanja prodaje alkohola maloljetnicima te olakšavanja posluge u ugostiteljskim objektima. Kako ne bi sve ostalo na degustiranju različitih pivskih okusa, Karlovačka pivovara će 3. rujna od 11 do 18 sati biti otvorena za posjetitelje koji žele vidjeti kako se proizvodi kultno Karlovačko pivo što je ujedno idealna prilika da se dožive svi segmenti ove dugovječne pivske manifestacije - kažu u Gradu. 

Grad s više od tisuću manifestacija godišnje, spreman za još jednu Pulsku noć Slijedi i festival elektroničke glazbe, Outlook festival, festival svjetla...

Karlovačka mesna industrija je za ovogodišnje Dane piva u Karlovcu pripremila nešto posebno – Pivsku kobasicu koja vas očekuje kao dio posebnog festivalskog menija koji će se po promotivnoj cijeni moći kušati u ugostiteljskim objektima u sklopu manifestacije. Pivska kobasica je limited edition proizvod koji je proizveden isključivo za Dane piva i moći će se kušati samo na ovoj manifestaciji. Ideja je bila osmisliti proizvod koji je autentično karlovački. U proizvodnji Pivske kobasice koristi se tradicionalna domaća receptura, a u festivalskom meniju bit će servirana zajedno s pecivom karlovačkog Žitoproizvoda. Sve ovo savršena je kombinacija za potpuni gastro doživljaj, tako da prilikom posjete Danima piva nikako nemojte propustiti Festivalski meni koji će se prodavati po cijeni od 22 kn.

Dodatne informacije o samom događanju osim na službenoj Internet stranici te na Facebook i Instagram profilima Dana piva Karlovac. 

Sjajan nastup Slavonske lole oduševile građane