Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Stožer Civilne zaštite ulaže maksimalne napore u normalizaciji života

Samo za opremu dosad izdvojeno pola milijuna kuna

1/3
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Za nabavku zaštitnih maski za zdravstveno osoblje izdvojeno je oko 238.000 kuna

U sklopu aktivnosti u suzbijanju epidemije koronavirusa Vukovarsko-srijemska županija i županijski Stožer civilne zaštite ulažu maksimalne napore s ciljem omogućavanja normalnog rada žurnih službi, ali i kako bi građanima dostavili sve potrebne informacije.

Započela realizacija projekta Panonski centar za primjenu digitalnih tehnologija U pametnoj poljoprivredi pomagat će roboti, bespilotne letjelice – cilj bolja proizvodnja hrane

Uslijed borbe s koronavirusom, županija je do sada iz sredstava proračuna preko županijskog Stožera civilne zaštite pomogla nabaviti zaštitnu opremu svim gradskim i općinskim stožerima te svim žurnim službama zbog dodatne zaštite u njihovu radu. Ukupno je utrošeno oko 500.000 kuna za nabavku opreme, a od toga samo za zaštitne maske za zdravstveno osoblje izdvojeno je oko 238.000 kuna.

U isto vrijeme u suradnji s Nacionalnim stožerom RH provode se brojne aktivnosti u poduzimanju mjera zaštite stanovnika županije. Tako je osiguran rad od 0 do 24 sata za tri ambulante pri domovima zdravlja s izdvojenim dijelovima za one koji sumnju na zarazu koronavirusom i to u Vinkovcima, Vukovaru, Županji te je organiziran i rad sustava zdravstva za davanje propusnica.

Započela prodaja jaja Agro-klastera širom Hrvatske Jaja iz slobodnog uzgoja prodaju i u inozemstvu

U suradnji s upravnim odjelom za poljoprivredu osiguran je sustav kako bi što kvalitetnije funkcionirali i OPG-ovi. U domovina za starije i nemoćne izdane su precizne upute te je osigurano njihovo funkcioniranje uz maksimalne mjere opreza. Između ostaloga, osigurana je i karantena za strane državljane koji su se zatekli na području županije kao i za vozače kamiona koji su izdvojeni iz konvoja ili kao pojedinačni na utovaru/istovaru na području županije.