Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
OPĆINA GUNJA

Saniraju se prometnice i nogostupi

Foto: Općina Gunja
U Gunji će do iduće godine biti asfaltirane još tri-četiri ulice od ukupno 11 koliko ih nije asfaltirano. U nekoliko idućih godina, kaže načelnik, u planu je sanirati sve ulice, što je za Općinu veliko ulaganje

Prema najavi vlasti u Općini Gunja, u idućih nekoliko dana započinje rekonstrukcija Hrastove ulice koja se vodi kao nerazvrstana cesta i u iznimno je lošem stanju. Radi se o poslu vrijednome oko 650 tisuća kuna, a kako kaže načelnik Općine Gunja Ante Gutić, radovi bi trebali brzo biti završeni što će omogućiti normalan život mještana iz te ulice.

Odlagalište na području Općine Gunja jedno je od uređenijih u Hrvatskoj Započinje druga faza projekta sanacije odlagališta neopasnog otpada Kraplja

– Hrastova ulica zbog iznimno lošeg stanja bila je među prvima kada je riječ o kritičnim točkama u općini koje treba sanirati. Toliko je bila loša da su djeca u vrijeme kišnih dana na putu do škole ulicom hodala u čizmama i preobuvala se nakon što bi izašla na cestu – rekao je Gutić napominjući kako u Gunji ima dosta ulica u lošem stanju koje je potrebno sanirati. Dodaje da je 11 ulica neasfaltirano i da će iduće godine biti asfaltirane još 3-4 ulice. U planu je u idućih nekoliko godina sanirati sve ulice.

– To je za Općinu Gunja veliko ulaganje tako da će nam za taj posao ipak trebati nekoliko godina. Sigurno je da će mještani biti zadovoljni i da će selo ljepše i uređenije izgledati – istaknuo je Gutić.

Usporedo se radi i na rekonstrukciji i izgradnji nogostupa u Ulici Vladimira Nazora, koja je najduža i najprometnija prometnica u Gunji. Proljetos je saniran prvi dio ulice, a uskoro će cijela ulica biti napravljena da se može nogostupom lijepo i sigurno šetati.

NA SJEDNICI SAVJETA ODLUČENO Okusi hrvatske tradicije u 11 županija održavaju se od 20. do 30. studenoga

– Nogostupi u Gunji su rađeni sredinom prošlog stoljeća i od tada se gotovo i nije radilo na njima. Nešto malo se radilo nakon poplave, ali i to je sada u lošem stanju – zaključio je načelnik Gutić.