Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Osma sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području ZŽ-a

Sigurnost je ključna da županija bude poželjna turistička destinacija

Zadar, turizam
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Predstavljeno je Stanje sigurnosti i aktivnosti policije u 2018., a ocijenjeno je kao povoljno

Na 8. sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, policijski službenici za prevenciju PU zadarske, zajedno sa županijskim pročelnicima, predstavili su najvažnije aktivnosti koje su provedene tijekom prošle godine, a u okviru su nacionalnih i lokalnih projekata koji se provode sukladno Planu rada Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije. Voditelj Službe policije PU zadarske Božidar Budiša predstavio je Stanje sigurnosti i aktivnosti policije u 2018. godini koje je, sukladno statističkim pokazateljima, ocijenjeno povoljnim.

Šibenik: Otvoren drugi Chef's Stage, najznačajniji gastronomski kongres u Hrvatskoj šibenik Otvoren drugi Chef's Stage, najznačajniji gastronomski kongres u Hrvatskoj

Prevencija kriminaliteta

Tijekom ove godine sve aktivnosti provodit će se sukladno Planu Vijeća za prevenciju kriminaliteta koje je prihvaćeno na sjednici. Predstavnici radnih skupina Sigurnost u prometu, Sigurnost u turizmu i Sigurno ponašanje djece na internetu iznijeli su rezultate projekata i programa koji se provode te onih koji su planirani za 2019. godinu.

Ususret novoj turističkoj sezoni doc.dr.sc. Tomislav Klarin s Odjela za turizam i Komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru predstavio je preliminarne rezultate zajedničkog istraživanja Sveučilišta u Zadru i Odjela za prevenciju PU zadarske o sigurnosti iz 2017.

Proslava Grgureva na Požeškoj gori Požežani i njihovi gosti uživali u bogatoj slavonskoj trpezi, izvrsnoj kapljici, pjesmi i šetnji vinogradima

Globalne promjene

U njemu se ispituje navike i samozaštitno ponašanje iznajmljivača, građana i turista, uključujući i opremljenost objekata sredstvima tehničke zaštite. Predsjednik Vijeća i zadarski župan Božidar Longin istaknuo je važnost uključivanja svih ključnih dionika u edukacije, predavanja i aktivnosti koje pridonose brendiranju Zadarske županije kao tražene i prije svega sigurne turističke destinacije.

S obzirom na promjene koje se događaju na globalnoj razini, sigurnost je jedan od ključnih preduvjeta za pozicioniranje Zadarske županije kao jedne od najpoželjnijih turističkih destinacija, kako na lokalnoj tako i na regionalnoj razini.

Razvoj prirodne baštine Bolja budućnost otoka Zlarina uspostavom Hrvatskog centra koralja