Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
'SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ'

Škoro, Prljavci, Film i Aerodrom na Danima grada Vukovara

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
Prošlogodišnji festival bio je u znaku nematerijalne kulturne baštine, ovogodišnji će biti u znaku plesa, a grad će biti rasplesani Vukovar

U sklopu obilježavanja Dana grada Vukovara od 3. do 5. svibnja održat će se i 2. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“  na kojoj će više od 1.000 sudionika kroz susrete različitih kultura, gastronomije i zabave predstaviti najbolje od hrvatske nematerijalne kulturne baštine.

Vukovar Luka umjetnosti Projekt VukovArt ugostit će najbolje svjetske 'ulične umjetnike' i Generala Wooa

- Takve manifestacije privlače posjetitelje ne samo iz okolice Vukovara već iz cijele Hrvatske te se time Vukova svrstava na turističku kartu Hrvatske kao poželjna kontinentalna destinacija koja ima što ponuditi - rekao je vukovarski dogradonačelnik Marijan Pavliček u petak na konferenciji za novinare.

Naglasio je da će kroz tri dana festivala Vukovar biti Hrvatska u malom, a posjetitelji će moći uživati u kulturnoj, gastronomskoj i glazbenoj ponudi.

- Uvjeren sam da će Vukovar pokazati kako je grad pun života - rekao je Pavliček te najavio i večernje festivalske koncerte, 3. svibnja na Dan Grada Vukovara „Prljavog kazališta“, 4. svibnja Juru Stublića i grupu „Film“ kao i etno skupinu „Kries“ te 5. svibnja koncerte Miroslava Škore i Jurice Pađena s grupom „Aerodrom“.

bez aditiva Vukovarski Walkow prepoznaje sve više ljubitelja craft piva

Pavliček je izrazio žaljenje jer Hrvatska turistička zajednica nije prepoznala taj projekt i podržala ga iako "se zalaže za razvoj kontinentalnog turizma".

Sekulić: Iako je izostala potpora HTZ-a, Ministarstvo turizma nas je prepoznalo

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić dodala je da, iako je izostala podrška HTZ-a, Ministarstvo turizma je poduprlo festival i prepoznalo njegov značaj.

- Ovaj festival mijenja sliku i imidž Vukovara u mjesto susreta i zajedništva, a svehrvatsko zajedništvo pretočeno je u kvalitetnu kulturnu-turističku manifestaciju koja generira turističke podatke, privlači nove goste i pozitivno utječe na lokalnu zajednicu - naglasila je Sekulić.

Dodala je da je 4. svibnja u suradnji s HŽ-om organiziran poseban vlak iz Zagreba za Vukovar „Vukovar Express“ s polaskom u 7 sati.

u vukovaru Regionalni centar mobilnosti: Promovira se prijevoz biciklom, vlakom i brodom

- Prošlogodišnji festival bio je u znaku nematerijalne kulturne baštine, ovogodišnji će biti u znaku plesa, a grad će biti rasplesani Vukovar - rekla je Sekulić. Uz lokalne plesne studije, i skupine bit će predstavljeni i poznati profesionalni plesači i plesne skupine.

Autor i producent festivala Aleksandar Kovačević istaknuo je namjeru organizatora da vukovarski festival „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“ postane najveća turistička manifestacija u Hrvatskoj, 

- Vukovar je simbol zajedništva i jedno mjesto gdje se može održavati ovakva manifestacija - rekao je Kovačević te dodao da je cilj u sklopu festivala održavati i Sajam turizma kojega Hrvatska nema.

Natjecanje Na igrama invalida Domovinskog rata okupilo se više od 1100 sudionika

Kao svojevrsni 'novitet' naveo je ambasadore festivala, među ostalim i nadbiskupa Đuru Hranića ali i hrvatskog nogometnog selektora Zlatka Dalića čija će knjiga „Rusija naših snova“ biti predstavljena u Vukovaru u vrijeme festivala.

Najavio je za 4. svibnja i Sajam EU fondova, a kroz tri dana u Vukovaru će se naći za svakoga ponešto, od dječjih programa, uličnih festivala i uličnih zabavljača do prezentacije nematerijalne kulturne baštine i zabavno-glazbenih programa te radionice plesa sa 150 prijavljenih plesača pa će „…festival biti uz bok najvećih turističkim manifestacijama u nas“.