Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Požega je ove godine bila na ruti 23. svjetskog susreta spačeka

Spačeki zašarenili Trg svetoga Trojstva i privukli Požežane

1/3
Foto: Grad Požega
Goste su u Požegi dočekali gradonačelnik Darko Puljašić i članovi Oldtimer cluba Trophy Požega koji su im i uputili riječi dobrodošlice

Požega je ove godine bila na ruti 23. svjetskog susreta spačeka pa se tako više od 50 živopisnih metalnih ljubimaca, pristiglih iz cijele Europe, predstavilo građanima na Trgu svetoga Trojstva. Bila je ovo prilika da građani uživo vide ove oldtimere koji se već dugo ne proizvode, ali koji su više nego atraktivni što govori i interes građana koji su odlučili pogledati ih uživo i fotografirati za uspomenu. Svi automobili koji su bili izloženi u Požegi više su nego dobro očuvani i njihovi vlasnici vode brigu i o najsitnijem detalju na njima. Stoga se mogu odlučiti za tako daleka putovanja.

“Pjevat će Slavonija” Građani za izložbu donijeli haljine, fotografije

Adriatic ruta

Goste su u Požegi dočekali gradonačelnik Darko Puljašić i članovi Oldtimer cluba Trophy Požega koji su im i uputili riječi dobrodošlice.

Foto: Grad Požega

– Ovo je izvrsna manifestacija i čestitam organizatorima na odabiru ruta. Adriatic rutu svi poznaju, ali ova kontinentalna ruta u sklopu koje je i Požega, uz podršku Hrvatske turističke zajednice, doista promovira Slavoniju i kontinentalnu Hrvatsku. Područje je to koje ima vrhunsku turističku ponudu, posebice za goste iz Europe koji vole izvornu prirodu te kvalitetnu hranu i piće, uz sve ostale ljepote koje mogu vidjeti – rekao je tom prilikom Puljašić govoreći kakve sve koristi Grad može imati od jedne ovakve putujuće atrakcije.

Prilikom susreta spačeka rečeno je da ovaj Citroënov model 2CV posljednjih dana privlači veliku pažnju građana širom Hrvatske i to prije svega zahvaljujući hrvatskom Klubu 2CV Citroën sa sjedištem u Samoboru.

Radovi na uređenju idu po planu Stara knjižnica uskoro u novom ruhu

Upravo oni već 20-ak godina okupljaju vozače spačeka, ali i drugih modela ove francuske autokompanije poput Dyana, Meharija i drugih.

Ovo okupljanje spačeka najmasovnije je koje se neprekidno održava od 1975. godine.

Pri tome se glavni događaj održava upravo u Samoboru a potom vozači svojim vozilima kreću na avanturističko-turističke vožnje 2CV Adriatic Ride i Continental Ride s ciljem upoznavanja Hrvatske i njenih ljepota.

Foto: Grad Požega

Otvorena Ljetna škola znanosti Srednjoškolci iz cijelog svijeta razvijaju i dijele svoj entuzijazam prema znanju i otkrićima

Odlični smo domaćini

Silvo Rebić iz hrvatskog Kluba 2CV Citroën kazao je da su se nakon susreta u Samoboru podijelili u dva kraka te da im je cilj pokazati zelenu i plavu Hrvatsku.

– Želimo se predstaviti u najboljem svjetlu i ponuditi gostima najbolje od onog što imamo. Naši sudionici uglavnom su gosti iz Nizozemske, Belgije, Francuske, Velike Britanije, Njemačke i Austrije, Poljske, a imamo vozilo iz Australije. Susret se organizira svake dvije godine i imali smo tu sreću da smo prije četiri godine u Poljskoj dobili kandidaturu za Hrvatsku i mislim da smo napravili sve da prezentiramo Hrvatsku kao zemlju gdje gostoprimstva i ljepote ne manjka – rekao je Rebić.

Završena tradicionalna ljetna škola plivanja Na gradskim bazenima ove godine 
proplivalo više od 400 malih Požežana