Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Predstavljen projekt Zajednice sportskih udruga i partnera vrijedan 1,3 milijuna kuna

SPORTski INpuls – uz pet sportskih aktivnosti do inkluzije djece s teškoćama u razvoju

Sportski treneri pomno su pripremili programe treninga
1/3
Foto: Grad Makarska
Projekt uključuje ukupno 55 djece s teškoćama i osoba s invaliditetom

U Makarskoj je održana prezentacija projekta SPORTski INpuls čiji je cilj uključivanje djece s teškoćama, kao posebno ranjive skupine, u redovite sportske aktivnosti. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu od 1,384.089 kn, a nositelj mu je Zajednica športskih udruga Grada Makarske s partnerima: Udrugom Sunce, Gradom Makarska te školama OŠ Stjepana Ivičevića i OŠ Oca Petra Perice.

Ujedinjuju se turističke zajednice Makarske rivijere, Vrgorca i Imotskog H. Novak Srzić: Načelnik Baške Vode odbija suradnju i svima nam šteti

Nova zapošljavanja

Voditeljica projekta je Tanja Visković, a Miroslav Urlić, predsjednik Zajednice sportskih udruga, ističe da je Zajednici ovo prvi projekt koji se financira iz fondova EU, a on je siguran da će ih biti još više.

– SPORTski INpuls jedan je od najljepših projekata koji je Makarska razvojna agencija MARA imala priliku pripremiti i koji se trenutačno provodi u gradu – ocijenila je Lidija Vukadin Vranješ iz MARA-e, koja je pripremila projekt koji uključuje osjetljive skupine društva, ukupno 55 djece s teškoćama i osoba s invaliditetom.

Uz to, riječ je o projektu koji promiče razvoj sporta u Makarskoj, omogućio je tri nova zapošljavanja i angažman 10 trenera te sportskih stručnjaka i stručnjaka koji rade s djecom s teškoćama.

Unapređenje usluge u novoj turističkoj sezoni U prizemlju palače Tonolli uređuje se multimedijski Centar za posjetitelje

Projektom je uvedeno pet sportskih aktivnosti – atletika, plivanje, biciklizam, košarka te sportsko penjanje kao sasvim novi sportski sadržaj u gradu. Svi klubovi uključeni u projekt dobit će kompletnu opremu i mogućnost sudjelovanja na sportskim natjecanjima.

Za potrebe održavanja sportskih aktivnosti adaptirat će se mala sportska dvorana GSC-a Makarska koju će opremiti suvremenom boulder stijenom za penjanje, sportskim rekvizitima, a dobit će i nove sadržaje za osobe s invaliditetom i primjerenu svlačionicu s toaletom.

Projekt predviđa i brojne interdisciplinarne aktivnosti te organizaciju okruglog stola koji je uključen u školski kurikul za sljedeću školsku godinu i na kojem će sudjelovati hrvatski paraolimpijci.

Besplatan obrok za djecu Makarska Više od 400 osnovaca imat će obrok u školi

Već počeli prvi treninzi

– Grad Makarska uključen je u sve projekte inkluzije djece s teškoćama u razvoju – rekla je Marina Andačić Krivić u ime Grada Makarske, a Olivia Ravlić Prodan iz Udruge Sunce objasnila je da i sam naziv projekta podrazumijeva sportsku inkluziju (SPORTski INpuls – sportska inkluzija).

Najzanimljiviji dio prezentacije održali su sportski treneri koji su pomno pripremili programe treninga. Predstavili su se Plivački klub Galeb, Atletski klub Sv. Marko, Košarkaški klub Amfora Makarska, Biciklistički klub Makarska, koji je već počeo s prvim treninzima, a sportsko penjanje predstavile su trenerica Verica Tomić te penjačice Marina Kalajdžić i Dora Puharić.

Nakon predstavljanja svih sportskih aktivnosti održana je i demonstracija za djecu. SPORTski INpuls uz sportske aktivnosti zasigurno će omogućiti vrhunsku rekreaciju i dobru zabavu djeci s teškoćama i osobama s invaliditetom u Makarskoj. 

Makarska Sanacija opasnih područja Uredit će se mjesto na kojem su česte prometne nesreće