Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Posjet

Sudionike projekta Erasmus+ J.O.Y. primili u županiji

Ovo je četvrti susret partnera, a do sada su učenici i profesori iz Zadra posjetili Rumunjsku, Estoniju i Italiju
1/11
Foto: Zadarska županija
Sudjelovanjem u projektu učenici također poboljšavaju jezične i socijalne vještine, razvijaju digitalnu i medijsku pismenost, vještine kritičkog mišljenja, kao i dijeljenje nastavnih sadržaja, istaknula je koordinatorica Knez

Erasmus+ Journeys Outline Youth (J.O.Y.). školski je projekt financiran bespovratnim sredstvima EU, čiji je nositelj Scoala Gimnaziala Silvania iz Rumunjskog grada Simleu Silvaniei. Partneri u projektu su Istituto d’Istruzione Superiore Leonardo da Vinci iz talijanskog grada Piazza Armerina, Päinurme küla Koigi Vald iz Estonije i Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola iz Zadra. U Domu Zadarske županije sudionike projekta primili su Ivan Šimunić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport i Katarina Miletić, pročelnica Ureda župana.

Dan vatrogastva Zadarski vatrogasci spremni su za sve situacije

Pročelnik Šimunić nazočne je upoznao sa sustavom školstva u županiji, istaknuvši da je na području ZŽ-a jednak broj učenika u srednjim i osnovnim školama, po 6500. Istaknuo i da se uspjeh učenika mjeri kako njihovim obrazovanjem, natjecanjima i slično, tako i istraživanjem jesu li ti učenici na tržištu rada, nezaposleni ili su pak nastavili školovanje. Uspješnost škola mjeri se i po provođenju projekata po školama, te je pritom pohvalio Hotelijersko-turističku i ugostiteljsku školu koja provodi ovaj projekt. Upoznao ih je i s povijesnim i zemljopisnim značajkama Grada Zadra i županije.

Foto: Zadarska županija

U ime škole domaćina pozdravila ih je ravnateljica Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Diana Radić Škara, koja je istaknula da Županija pruža veliku pomoć ovoj školi navodeći kako je tako renovirana kuhinja u školi i uređena slastičarnica, te da je sada u tijeku uređenje školskog igrališta i okoliša škole.

Obilježen Dan općine Bibinje, župan Longin poručio: ‘Radimo na premještanju pruge iz mjesta’

Koordinatorica projekta u Zadru Danijela Riger-Knez navela je da je jedan od ciljeva projekta sprečavanje ranog napuštanja škole.

– Sudjelovanjem u projektu učenici također poboljšavaju jezične i socijalne vještine, razvijaju digitalnu i medijsku pismenost, vještine kritičkog mišljenja, kao i dijeljenje nastavnih sadržaja – istaknula je koordinatorica Knez.

Foto: Zadarska županija

Koordinatorica projekta Camelia-Florica Pop istaknula je da se u projekt uključuju učenici različitih europskih regija kako bi pridonijeli shvaćanju različitosti u Europi.

Ovo je četvrti susret partnera, a do sada su učenici i profesori iz Zadra posjetili Rumunjsku, Estoniju i Italiju. Projekt je započeo 2017., a traje do 31. kolovoza 2019.

Potpisan Ugovor s izvođačem radova za gradnju Dnevne bolnice Nove bolnice omogućit će bolju uslugu, ali i smanjiti liste čekanja te troškove