Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Potpisan Ugovor s izvođačem radova za gradnju Dnevne bolnice

Nove bolnice omogućit će bolju uslugu, ali i smanjiti liste čekanja te troškove

1/2
Foto: Zadarska županija
Župan Longin čestitao je izvođaču radova, slovenskoj tvrtki Solida d. o. o. i dodao da se nada da će sve biti gotovo u zadanim rokovima

U Općoj bolnici Zadar potpisan je Ugovor za izvođenje radova na projektu “Rušenje postojeće zgrade i gradnja novih Dnevnih bolnica odjela za pulmologiju, odjela za onkologiju, odjela za infektologiju i odjela za dermatologiju, te adaptacija dnevne bolnice Službe za kirurgiju”. Potpisivanje ovog ugovora predstavlja početak druge i ujedno najznačajnije faze provedbe tog projekta za koji je, u okviru Poziva za Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i dnevnim kirurgijama, ukupno odobreno 49,999.865 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Potpisivanje ugovora Županiji tri nekretnine u vrijednosti 12 milijuna kn

Suvremeni način liječenja

– Projektom se želi postići reorganizacija pružanja bolesničke zdravstvene zaštite uz jačanje dnevne bolnice i smanjenje akutnih stacioniranih kapaciteta, oslobađanje odgovarajućih kapaciteta za produljeno liječenje bolesnika i palijativnu skrb Opće bolnice Zadar te omogućiti prelazak s akutne bolničke skrbi na dnevne bolnice što je ujedno i jedan od glavnih ciljeva Nacionalnog plana za razvoj kliničkih bolničkih centara, kliničkih bolnica, klinika i općih bolnica u Republici Hrvatskoj. Dnevne bolnice omogućuju suvremen, ekonomičan, kvalitetan i multidisciplinaran način liječenja koji znatno utječe na povećanje zadovoljstva bolesnika i podizanje razine kvalitete zdravstvene zaštite – rekao je ravnatelj bolnice Željko Čulina.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i zadarski župan Božidar Longin POLAZNA LUKA Svečano otvoren putnički terminal u Gaženici

Zadarski župan Božidar Longin čestitao je na dobrom projektu ističući da će se njegovom realizacijom osigurati pacijentima bolja zdravstvena usluga, a troškovi će biti manji.

– Zahvaljujem ravnatelju i cijelom osoblju bolnice koji su proveli ovaj postupak koji nije bio jednostavan, čestitam i izvođaču te se nadam da će sve biti gotovo u zadanim rokovima – rekao je zadarski župan Božidar Longin.

Kraći boravak u bolnici

Gradnjom dnevnih bolnica u zadarskoj Općoj bolnici konkretno će se skratiti prosječna duljina boravka u bolnicama, smanjiti broj prijama, povećati produktivnost bolnice, protočnost pacijenata, podignuti razina kvalitete zdravstvene zaštite, skratiti liste čekanja, smanjiti broj bolovanja i poboljšati uvjeti i kvaliteta rada. Slovenska tvrtka Solida d. o. o. ima rok od 16 mjeseci od uvođenja u posao za obavljanje građevinskih radova. 

Prijateljski odnosi ‘Kineski gospodarstvenici prepoznaju nas kao regiju otvorenu za investicije’ Na dodjeli su bila 24 novinara i profesionalaca iz 16 zemalja svijeta, a organizirali su je Hrvatska turistička zajednica te TZ Zadarske županije i TZ grada Zadra U Petrčanima dodijeljena Zlatna penkala: Grand prix odlazi u SAD, Rusiju i Italiju ‘Tekstovi stranih novinara o našoj zemlji najbolja su promidžba Hrvatske’