Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
U Karlovcu nastavljaju projekt za djecu s poteškoćama u razvoju

Svi osnovci koji trebaju asistente u nastavi imat će ih ove školske godine

škola
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Riječ je o ukupno 36 mališana, od koji je njih osam čekalo dodatnu provjeru ministarstva

Svi mališani s poteškoćama u razvoju koji su polaznici karlovačkih osnovnih škola, a kojima je potrebna pomoć asistenta, odnosno pomoćnika u nastavi, tu će pomoć imati.

Energetska obnova karlovačkog Veleučilišta Karlovac dobio 3,715 milijuna kuna bespovratno za obnovu zgrade

Ministarstvo znanosti i obrazovanje dalo je prethodnu suglasnost za uključivanje pomoćnika u nastavi za 28 učenika s teškoćama u razvoju koji su polaznici osnovnih škola Grada Karlovca te je odbilo dati suglasnost za 8 učenika s teškoćama. Riječ je o učenicima koji su se do sada školovali uz pomoćnike u nastavi kroz projekt 'Škola za sve uz pomoćnike u nastavi III' koji provodi Grad Karlovac, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda – pojasnili su u Gradu.

Djelatnici Zelenila održavaju 50 gradskih i prigradskih cvjetnjaka Samo ove godine, za ljepši izgled grada, posađeno je oko 40.000 cvjetova

No, iz Grada su po primitku odbijenica, uputili zamolbu za ponovnim razmatranjem odbijenih zahtjeva nakon čega je i održan sastanak u Ministarstvu na istu temu. U međuvremenu je i nadležno ministarstvo poslalo obavijest svim osnivačima školskih ustanova o imenovanju Povjerenstva koje će izvršiti provjeru opravdanosti neodobrenih zahtjeva za dobivanje prethodne suglasnosti te da će nas o istome povratno obavijestiti kako je i dogovoreno na sastanku.

- Grad Karlovac je 29. kolovoza zaprimio suglasnost za odbijene zahtjeve s obrazloženjem da je Povjerenstvo izvršilo ponovnu procjenu zahtjeva te je za 8 odbijenih učenika s teškoćama donesena suglasnost za uključivanje pomoćnika u nastavi u školskoj godini 2019./2020. - dodaju iz Grada ne krijući zadovoljstvo da će svi mališani u školovanju imati pomoć koja im je potrebna kako bi lakše svladali sve svoje školske obveze.

Grad Karlovac u 2018. i 2019. godini provodi 21 projekt EU – za njih je dobio čak 59,9 milijuna kuna Gradi i obnavlja vrtiće, uređuje zgradu Magistrata, novu poslovnu zonu...