Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Počele pripreme za 55. Vinkovačke jeseni koje se održavaju od 11. do 20. rujna

Tema Vinkovačkih jeseni ove godine je “Curo draga iz sokaka moga”

Svečano otvorene 54. Vinkovačke jeseni
1/6
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Organizacijski odbor 55. Vinkovačkih jeseni održao je svoju prvu sjednicu, s ciljem da se ova tradicijska manifestacija organizira što kvalitetnije

Iako je do početka 55. Vinkovačkih jeseni ostalo osam mjeseci, Organizacijski odbor 55. Vinkovačkih jeseni održao je svoju prvu sjednicu, a sve s ciljem da se ova tradicijska manifestacija organizira što kvalitetnije. Kako je rečeno na prvoj sjednici, ovogodišnje Vinkovačke jeseni održat će se na temu „Curo draga iz sokaka moga“, a održavaju se od 11. do 20. rujna.

Međunarodni zeleni tjedan Berlin 2020. Vinkovci na svjetskom sajmu poljoprivrede

– Vinkovačke jeseni iz godine u godinu sve su bolje, kvalitetnije i okupljaju sve veći broj građana. Vjerujem da će 55. Vinkovačke jeseni biti spektakl koji će zadovoljiti ukuse svih onih koji će tih dana boraviti u Vinkovcima, a što je najvažnije, Vinkovčane i Vinkovčanke koji vole Vinkovačke jeseni, koji drže do njih i bez kojih Jeseni ne bi bile ono što su danas – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, koji je i predsjednik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni.

Prema najavama, i ove godine Zajednica kulturno-umjetničkih djelatnosti (ZAKUD) bit će zadužena za tradicijske manifestacije koje su središnji dio tradicijskog dijela manifestacije.

Novo vozilo HGSS-a Vinkovci isprobao je i gradonačelnik Ivan Bosančić Ulaganje Vinkovačkom HGSS-u novi quad

– Cijelu godinu radimo na programu kojem je cilj zadovoljiti sve one kriterije koji će pomoći da zaštitimo tradiciju i kulturu, ali i da Državnu smotru izvornog folklora stavimo na još jednu veću razinu. Počinjemo s temeljnom priredbom, Županijskom smotrom folklora, koja će biti održana od 11. do 16. rujna i na kojoj se planira nastup nekih 60 KUD-ova. Dječje Vinkovačke jeseni očekuju nas 12. i 13. rujna. Državna smotra izvornog hrvatskog folklora bit će u subotu 19. rujna te u nedjelju 20. rujna, a završit ćemo nedjeljnim Svečanim mimohodom sudionika – najsvečanijim i najljepšim dijelom Vinkovačkih jeseni – otkrio je neke dijelove programa tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković.

Božić i Nova godina Prijam za vinkovačke gospodarstvenike

Iz godine u godinu program Vinkovačkih jeseni sve je bogatiji i raznovrsniji te je uvedeno i niz novih sadržaja koji su se pokazali kao uspješni i samim time iznimno posjećeni. Sve većoj posjećenosti manifestacije doprinose i razni sadržaji u gospodarskom i zabavnom djelu manifestacije.

– Novi sadržaji povezuju tradiciju s modernom kulturom, a ništa drukčije neće biti ni ove godine kada nas očekuje još jedan bogat i zabavan program. Ono što znamo su lokacije koje su građanima dobro poznate i koje su se već uvukle kao sastavni dio Vinkovačkih jeseni. Osim novih zanimljivih i zabavnih sadržaja, tu je i gastronomska ponuda koja treba biti još bogatija i raznolikija kako bismo prikazali što sve Vinkovci i ovo područje nude. Koncerti su na poznatim lokacijama – na Sokaku, u šatoru Vinkovačkih jeseni i na glavnoj pozornici kao i prošle godine – rekla je direktorica Novosti Marija Gerovac.