Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Županija i Regionalna agencija DUNEA prijave primaju do 17. travnja 2019.

Traje natječaj za Zlatnu naranču, najbolje sudionike ruralnog turizma

Foto: edubrovnik.org
Dodijelit će se i nagrade od po 3000 kuna za najbolju atrakciju u ponudi ruralnog turizma te tradicijski proizvod

Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna agencija DUNEA i ove godine organiziraju Zlatnu naranču – izbor najboljih primjera ruralnog turizma u toj županiji.

Dobra vijest za poduzetnike Županija i dalje poduzetnicima subvencionira kamate na kredite, a od ove godine i OPG-ovce

Pozivaju sve poslovne subjekte koji se bave nekim oblikom ruralnog turizma da se jave svojim gradovima, općinama ili turističkim zajednicama, zajedno s njima ispune prijavu te prikupe prateću dokumentaciju za ovaj natječaj. Prijavu podnose jedinice lokalne samouprave ili lokalne turističke zajednice koje i same mogu predložiti kandidate za koje smatraju da mogu konkurirati za nagradu.

Poziv je otvoren do zaključno 17. travnja 2019. godine.

Pravilnik za ocjenjivanje može se pronaći na stranicama Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne agencije DUNEA.

Večernjakova Domovnica u Bad Homburgu Bad Homburg Župan Dobroslavić na 13. Večernjakovoj domovnici

Riječ je o nastavku projekta kojim se želi potaknuti i naglasiti važnost kvalitetnog pristupa u vođenju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u službi ruralnog turizma.

Najbolje će birati ocjenjivačka komisija u dva kruga izbora – u prvom će se na temelju prijava i tražene dokumentacije izabrati do 15 finalista, između kojih će se potom, provjerom na terenu, izabrati pobjednici. Uz zlatnu, srebrnu i novčanu povelju, koje pobjednicima donose statuu i novčanu nagradu od 5000, 3000, odnosno 2000 kuna, dodijelit će se i nagrade od po 3000 kuna za najbolju atrakciju u ponudi ruralnog turizma te tradicijski proizvod.

Dubrovnik Na dubrovačkoj sjednici Vlade RH donesene odluke o ulaganju od 4,5 milijardi kuna Dubrovniku nova cesta do zračne luke, Metkoviću dnevna bolnica... Hrvatsku zajednicu u Crnoj Gori posjetili su predsjednik Sabora Gordan Jandroković, župan Božo Galić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković Dobroslavić u izaslanstvu koje je posjetilo hrvatsku zajednicu u Crnoj Gori Crnogorski Hrvati zahvalni na pomoći hrvatske države, Dubrovačke županije i Dubrovnika