Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Županija u sklopu projekta „Prsten potpore“ pomaže djeci u školi

Traži se 138 pomoćnika u nastavi koji će raditi sa 155 učenika s teškoćama

1/2
Foto: Damir Špehar/PIXSELL/Ilustracija
Pomoćnici u nastavi zaposlit će se u 29 osnovnih i šest srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija, a selekciju provode škole

U sklopu projekta “Prsten potpore” objavljen je javni poziv za zapošljavanje 138 pomoćnika u nastavi koji će raditi sa 155 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, koje su ujedno i partneri u projektu. Prijave se podnose školama, a otvorene su do petka 16. kolovoza.

Počela gradnja Regionalnog vodoopskrbnog sustava “Zagreb-istok” Radovi na investiciji vrijednoj 883,8 milijuna kuna odvijat će se tijekom sljedeće četiri godine

Bespovratnih 10 milijuna kn

Projekt “Prsten potpore“ odabran je za financiranje u okviru Poziva UP.03.2.1.03 “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III” koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014-2020.

Zagrebačkoj je županiji za provedbu projekta u razdoblju od 2017. do 2020. godine iz fonda odobreno bespovratnih 10 milijuna kuna, dok ostatak sredstava u iznosu od 8,845.548 kuna osigurava Zagrebačka županija. Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika. Pomoćnici u nastavi zaposlit će se u 29 osnovnih i šest srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija. Radit će na nepuno radno vrijeme, odnosno minimalno 20, a maksimalno 36 sati ili na puno radno vrijeme. Natječajni postupak provode škole koje na svojim web-stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2019./2020. One provode i selekciju kandidata.

Foto: Zagrebačka županija
Anđela Šoštarić ne pije nikakve lijekove, a dane provodi u društvu obitelji Prabaka Anđela proslavila 106. rođendan

Socijalna uključenost

 

Inače, projekt “Prsten potpore“ u Zagrebačkoj županiji provodi se petu godinu zaredom te rastu broj učenika, broj pomoćnika kao i financije. U prošloj školskoj godini u projekt su bila uključena 124 pomoćnika u nastavi za rad sa 138 učenika s teškoćama u razvoju u 37 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija. U školskoj godini 2017./2018. projekt se provodio u 35 škola te je u sklopu njega bilo angažirano 110 stručno osposobljenih pomoćnika u nastavi za 124 učenika s teškoćama u razvoju. U školskoj godini 2016./2017. u projekt su bila uključena 92 stručno osposobljena pomoćnika u nastavi za 102 učenika s teškoćama u razvoju u 32 osnovne i srednje škole, a 2015./2016. godine 70 stručno osposobljenih pomoćnika u nastavi za 80 učenika u 28 škola.

Projekt “Prsten potpore” omogućuje socijalnu uključenost učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav Zagrebačke županije. Neposrednim radom pomoćnika s učenicima s teškoćama u razvoju omogućit će se postizanje boljih obrazovnih rezultata i uspješnije socijalizacije učenika, a stjecanjem vještina i stručnih kompetencija pomoćnika osigurat će se njihovo bolje pozicioniranje na tržištu rada.

Projekt “Ekomuzej Žumberak” Županija uključena u projekt kojim se promoviraju ljepote Žumberka U sklopu projekta “S osmijehom u školu 3” Posao za 55 pomoćnika i pet posrednika u nastavi