Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Putovanje

Turistički djelatnici Dubrovačke županije posjetili istok Hrvatske

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Još je jednom bilo riječi o boljem povezivanju zelene i plave Hrvatske

Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske i Vukovarsko-Srijemske županije, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom i Vukovarsko-srijemskom županijom, organizirale su studijsko putovanje u Slavoniju za turističke agencije iz Dubrovačko-neretvanske županije, s ciljem predstavljanja turističkih sadržaja i kapaciteta Vukovarsko-srijemske županije.

bajka na dlanu U novom promotivnom filmu Zagorja 30 lokacija i 64 Zagorca

U sklopu toga putovanja boravili su i u Iloku gdje je održan radni sastanak na temu „Turistički sadržaji i ponude Vukovarsko – srijemske županije“.

– Inicijativa je bila da putničke agencije Dubrovačko-neretvanske županije dođu u najistočniju hrvatsku županiju i vide što ona nudi, te da se Slavonija uključi u njihove turističke programe kako bi turisti došli i u Slavoniju – rekao je tom prilikom vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Zabilježeno ih 43.597 Porast noćenja za čak 61 posto u županiji

Direktor TZ-a Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić kazao je da postoji lijepa suradnja između “plave“ i “zelene“ Hrvatske, ali i da ima mjesta za napredak. Istaknuo je da bi se predstavnici gospodarstva svih slavonskih županija trebali aktivnije uključiti u privlačenje turista u Slavoniju. Direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić rekla je da je za obilazak odabrana kombinacija programa koja podrazumijeva prezentaciju i sadržaj, ali i konkretne stvari koje su važne za poslovanje turističkih agencija. Napomenula je da će ovo biti za početak jako dobra pozivnica i inspiracija za daljnje istraživanje i intenziviranje suradnje.

Osječko-baranjska županija na konferenciji o suradnji u turizmu u kineskom gradu Jiaxingu Gastronomija, priroda i dvorci aduti su koji će i kineske turiste ostaviti bez daha