Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
radionica

U Biogradu počele pripreme za program “Škola za život”

Radionica u Biogradu
Foto: Grad Biograd na Moru
Škola je opremljena s oko 40 računala, a nedostaje još nekoliko projektora, kako bi se nastava mogla odvijati na suvremen način

“Kako uspješno učiti u online okruženju” naziv je radionice koja je, kao prva u nizu, održana u Osnovnoj školi Biograd na Moru za njezine djelatnike.

– Radionice su jedan od elemenata priprema škole za “Školu za život”, koji bi do iduće školske godine trebao zaživjeti u svim hrvatskim školama – rekla je Kristina Nevjestić, profesorica informatike.

Učenici su na 30 stabala ubrali oko 100kg maslina Berba Biogradski osnovnoškolci ubrali više od 100 kg maslina

“Škola za život” eksperimentalni je program u sklopu kurikularne reforme. Cilj je osiguravanje korisnijeg obrazovanja za djecu i mlade u skladu s njihovom dobi i interesima. Za učitelje, nastavnike, stručne suradnike, ravnatelje i ostale sudionika odgojno-obrazovnog procesa to će značiti veću autonomiju u radu, kreativniji rad, smanjenje administrativnih obveza te vanjskih pritisaka. Roditeljima bi program trebao omogućiti veću uključenost u obrazovanje djece i život škole. Stoga se kroz radionice nastoji pripremiti nastavnike za promjene koje slijede.

NASA-ine narukvice uređaji koje su koristili i američki piloti Hiperaktivni učenici uz NASA-ine će narukvice vježbati koncentraciju

– Razrađuju se detalji, utvrđuju načini i mogućnosti jednostavnijeg i učinkovitijeg rada. Škola je opremljena s oko 40 računala, a nedostaje još nekoliko projektora, kako bi se nastava mogla odvijati na suvremen način i u skladu s promjenama koje slijede – istaknuli su u školi. 

Turisti Posezona u Biogradu Turisti iskoristili ‘bablje ljeto’, više je noćenja i nautičara