Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
IMA SVE PREUVJETE

U Biogradu žele graditi vodeći gerontološko gerijatrijski centar EU

Ortopedska bolnica Biograd na Moru
Foto: Grad Biograd na Moru
Strategijom razvoja Grada Biograda na Moru turizam je određen kao jedan od glavnih nositelja gospodarskog razvitka. Okosnica svega je biogradska Specijalna ortopedska bolnica

Na sjednici biogradskog Gradskog vijeća petu točku dnevnog reda 'Prijedlog Odluke o usvajanju Strategije razvoja medicinskog turizma u Biogradu na Moru' predstavio je znanstvenik prof.dr.sc. Branko Vitale, dr. med, piše Grad Biograd na moru. 

NOVI REKORDI Do dva milijuna noćenja šest dana ranije nego lani

- Biograd na Moru sa svojim zdravstvenim i turističkim kapacitetima ima sve preduvjete da se razvije u vodeći gerontološko gerijatrijski centar Europske unije, pružanjem kompletno zaokružene medicinsko rehabilitacijske, turističke i kulturološke usluge, kazao je dr. sc. Branko Vitale.

- Sve te aktivnosti dodatno osiguravaju korištenje svih kvalitetnih smještajnih kapaciteta i time cjelogodišnju zaposlenost radne snage, ne samo u Biogradu, već i u široj regiji, istaknuo je Vitale, Biograđanin koji je gotovo 40 godina radio u Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu. 

Strategijom razvoja Grada Biograda na Moru turizam je određen kao jedan od glavnih nositelja gospodarskog razvitka. Okosnica svega je biogradska Specijalna ortopedska bolnica.

prvenstvo u belom manastiru Najbolji fiš skuhan u Baranji

- U novom rekonstruiranom sustavu bolnice kao integralnog dijela klastera predviđa se Centar za gerijatrijsku ortopediju, prvog hrvatskog Centra za gerontologiju i gerijatriju, Centar za rehabilitaciju, Specijalističko- konzilijarni centar i Centar za edukaciju, nabrojio je Vitale.