Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Tatjana Draženović:

U četiri godine u školama Vukovarsko-srijemske županije 3273 učenika manje

Učionica
Foto: Davor Javorović/PIXSELL/Ilustracija
U osnovne škole, u odnosu na prije četiri godine, upisano je 1753 učenika manje, a u srednje njih 1520

U zadnje četiri godine u osnovnim i srednjim školama Vukovarsko-srijemske županije manje je 3273 učenika. Pozivajući se na službene podatke Upravnog odjela za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije županijska vijećnica Živog zida Tatjana Draženović pojašnjava kako je u osnovne škole ove godine, u odnosu na prije četiri godine, upisano 1753 učenika manje. U isto vrijeme u srednjim školama upisano je 1520 učenika manje.  

Pčelari pčelarski dani U Vukovarskoj županiji 421 pčelar s 14.400 košnica

- Jedan od najvećih razloga ovih alarmantnih podataka jest odlazak obitelji u bogatije i uređenije zemlje jer si u svojoj ne mogu osigurati život dostojan čovjeka. Neka djeca se ispišu po završetku školske godine, dok puno njih odu iz RH tijekom školske godine - navodi Draženović.

Kaže iI kako Vukovarsko-srijemska županija bilježi porast odseljavanja u samo godinu dana, s 1,67 % na 3,2 % stanovništva, što nas čini županijom s najvećim postotkom iseljavanja u RH.

Opremu pripadnika civilne zaštite razgledali su i mališani Civilna zaštita Kelić: Spremni smo uspješno odgovoriti svim zadaćama

- U isto vrijeme HDZ-ovci koji više od 20 godina vladaju ovom županijom, ne poduzimaju apsolutno nikakve konkretne mjere da zaustave ovu crnu statistiku, bježe od odgovornosti i stvarnih problema jer su njihova djeca zbrinuta. Situacija zahtjeva drastične promjene jer našoj županiji doslovno prijeti izumiranje. Prvi korak za promjene je volja za obračun s kriminalom svake vrste i uspostava vladavine prava i pravde.  Bez toga ova će zemlja imati sve manje djece, ističe Draženović.

U Iloku potpisan predugovor za gradnju prve dionice Na Srijemsku transverzalu čekaju godinama, a ministrica tvrdi: ‘Više ništa ne može zaustaviti ovaj projekt’