Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Dan grada Otoka

U gradu se provode projekti vrijedni 238 milijuna kuna

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Poreznom reformom ponovno su se napunili proračuni jedinica lokalne samouprave, gradovi i općine su živnuli i to je put kojim trebamo ići i dalje, rekao je ministar Banožić na svečanosti

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Otoku, nedaleko od Vinkovaca, u povodu Dana grada gradonačelnik Josip Šarić istaknuo je da taj grad danas ostvaruje projekte vrijedne 238 milijuna kuna.

Početak sezone u Vukovaru Otvoreni vanjski bazeni, krajem srpnja očekuje se i kupanje na adi

Šarić je podsjetio na svečanosti da su od 2006. godine, kada su dobili status grada, do danas napravili veliki napredak.

- Otok je postao administrativno središte ovog dijela naše županije, postao je kulturno, društveno, a možemo i reći gospodarsko središte - rekao je.

- Danas bilježimo projekte u vrijednosti od 238 milijuna kuna, a to je dokaz jedne pametne i dobro organizirane ekipe i to je put kako trebamo razvijati sve općine i gradove u našoj županiji - poručio je gradonačelnik Šarić.

Izaslanik predsjednika Vlade, ministar državne imovine Mario Banožić ocijenio je da je Vlada na vrijeme uvidjela da je u razvoju jedinica lokalnih samouprava, pogotovo manjih gradova i sredina, poput Otoka, koji su imali slabe proračune, najveći problem centralizacija.

Predstavljen novi turistički potencijal u županiji Nova biciklistička ruta ‘Put vinograda’ – od Vukovara do Šarengrada

- Poreznom reformom ponovno su se napunili proračuni jedinica lokalne samouprave, gradovi i općine su živnuli i to je put kojim trebamo ići i dalje - rekao je ministar Banožić na svečanosti.

Tom prigodom plakete Grada Otoka dodijeljene su dekanu Otočkog dekanata Antunu Kneževiću, Ljubici Todorić, Katici Pućo, Udruzi "Wireless" i predsjedniku vukovarsko-srijemske Županijske skupštine Draženu Milinkoviću.

Na proslavi Dana grada Otoka bili su i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i počasni građanin Otoka Vladimir Šeks.

Otočani Dan grada proslavljaju u spomen na 13. srpnja 2006. i odluku Hrvatskoga sabora kojom je tadašnjoj općini dodijeljen status grada.