Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Ministar policije potpisao ugovor o gradnji policijske postaje

U Imotskom se gradi nova zgrada granične policije

Gradnja nove zgrade policijske postaje u Imotskom vrijedna je 34.9 milijuna kn
1/7
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Ministar policije Davor Božinović na potpisivanju ugovora istaknuo je kako je ovo bitan projekt jer policija u Imotskom radi u neprimjerenim uvjetima, na tri lokacije

Imotski će za tri godine dobiti novu postaju granične policije. Okvirni sporazum, “težak” gotovo 35 milijuna kuna, u zgradi imotske gradske uprave potpisali su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i predstavnici izvođača: Caroline Elisabeth Mamić, direktorica tvrtke Titan Construct, te Zvonko Pilipović, direktor tvrtke Centrogradnja d.o.o., u nazočnosti Blaženka Bobana, splitsko-dalmatinskog župana, i Ivana Budalića, gradonačelnika Imotskoga.

Sastanak u Makarskoj Splitsko-dalmatinski župan u Makarskoj okupio sve svoje gradonačelnike i načelnike Boban pozvao gradove i općine da sufinanciraju liječničke specijalizacije

– Ovo je najveća ovogodišnja investicija Ministarstva unutarnjih poslova u objekte zato što je riječ o izgradnji potpuno nove zgrade. Kao što vam je poznato, policijska postaja Imotski djeluje na tri lokacije, dakle u lošim uvjetima. Međutim, u roku od tri godine ovi će ljudi prijeći u potpuno nove prostore – istaknuo je ministar Davor Božinović.

Kvalitetna i moderna oprema

Ukupna je vrijednost radova koji će se izvoditi temeljem Okvirnog sporazuma 27,944.760,50 kuna, odnosno 34,930.950,62 kn s PDV-om, a sporazumom se utvrđuju svi konkretni uvjeti za sklapanje pojedinačnih ugovora o javnoj nabavi za izgradnju nove zgrade koji će se sklopiti u razdoblju od tri godine, koliko će trajati gradnja.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Božinović je najavio i bolju tehničku opremljenost Imotske granične policije jer  ona pokriva velik dio prostora između Hrvatske i BiH te ustvrdio da je sigurnost granice na iznimnoj razini bez obzira na pojedinačne male incidente prelaska migranata.

Program Zaželi Splitsko-dalmatinske županije Župan Boban domaćin potpisivanja i uručivanja 9 ugovora u sklopu projekta Zaželi ‘Povući ćemo 105 milijuna kuna i zaposliti 7000 žena’

– Moja prioritetna zadaća kao ministra unutarnjih poslova jest biti usmjeren na ono što je važno za hrvatsku policiju i osigurati joj kvalitetnu opremu te suvremeno i moderno opremljene radne prostore i uvjete rada, kako bi ona svom poslu očuvanja javnog reda, mira i sigurnosti bila što posvećenija i u njemu maksimalno djelotvorna – istaknuo je ministar Božinović.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Također je naveo da je cilj Ministarstva unutarnjih poslova poboljšati kvalitetu rada u svim policijskim postajama u Republici Hrvatskoj, a nema sumnje da je to ide na korist stanovništva svake pojedine sredine.
 Župan Blaženko Boban naglasio je niz aktivnosti koje Ministarstvo unutarnjih poslova provodi kada je posrijedi obnova ili izgradnja novih objekata na području Splitsko-dalmatinske županije.

– Posebno se veselim sinergiji MUP-a s lokalnom i regionalnom zajednicom – rekao je župan Boban te dodao kako se nada da će i druga ministarstva prepoznati važnost ovoga kraja.

Kozjak Dalmatinska zagora najbolja destinacija ruralnog turizma, župan Boban kaže: ‘Tunel kroz Kozjak turistima će otkriti kaštelansku zagoru’

– Nadam se da će ovaj primjer slijediti i drugi ministri Vlade RH jer su sinovi Imotske krajine zadužili sve nas tijekom Domovinskog rata. Kako su nas čuvali u ta teška vremena, siguran sam da će i u miru profesionalno čuvati granice Lijepe Naše. Imotski je važan i zbog svoga položaja na križanju putova od, za nas strateški važnog hercegbosanskog zaleđa do autoceste i priobalja, a u posljednje vrijeme i kao privlačna turistička destinacija – napomenuo je Boban.

Odlična suradnja

Gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić rekao je kako ovo nije samo dio projekata koji su davno započeti i trebali biti završeni, nego i pozitivne priče i niza drugih projekata koji se trenutačno provode u Imotskom na temelju suradnje s Vladom i ministarstvima.

– S obzirom na to da smo vrlo brzo proveli ovakav projekt, zahvalio bih ministru i njegovu timu s kojim sam jako dobro surađivao, ali i našoj županiji. Naravno da je Imotski zaslužio i puno više od toga, a ja vjerujem u ovu Vladu i predsjednika Vlade te se nadam da će nam iduća godina biti jako plodonosna – poručio je Budalić.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Rekao je i kako je objekt koji će se graditi važan ne samo za policiju već i za imotske građane kojima policijski službenici danas pružaju usluge u objektima u kojima nema osnovnih uvjeta.

– Budući je objekt jako 
važan jer se trenutačno granična policija Imotski djeluje na tri lokacije. Jedan je objekt nužan ne samo za funkcioniranje službi policije već i za pružanje usluga građanima – naglasio je Budalić. 

Autobusi Župan Blaženko Boban ugostio ministricu Gabrijelu Žalac Splitski Promet dobiva 18 autobusa