Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
MEĐUNARODNI DAN NENASILJA

U Krapini predstavljen projekt '#alarmirajse'

1/2
Foto: Krapinsko-zagorska županija
Projekt je provela Mreža udruga Zagor s partnerima, Društvom psihologa Krapinsko-zagorske županije i Centrom za socijalnu skrb Zabok

Jučer u prostoru Centra za mlade Krapinsko-zagorske županije u Zaboku obilježen je Međunarodni dan nenasilja, predstavljanjem rezultata projekta „#alarmirajse“.

Druženje korisnika programa pomoći u kući 'Biti uz drugoga i pomoći mu nešto je neprocjenjivo'

Projekt je provela Mreža udruga Zagor s partnerima, Društvom psihologa Krapinsko-zagorske županije i Centrom za socijalnu skrb Zabok. Opći cilj projekta bio je smanjenje nasilja među mladima kroz učenje nenasilnog rješavanja sukoba i prihvaćanja različitosti među mladima te podizanje svijesti o prisutnosti nasilja među mladima kao i o potrebi preventivnog djelovanja kroz provedbu javne kampanje.

Foto: Krapinsko-zagorska županija

U okviru projekta provođene su različite aktivnosti: edukativne i kreativne radionice za mlade o nenasilnom rješavanju sukoba, edukativne radionice za nastavnike i druge stručnjake koji rade u odgojno-obrazovnim ustanovama, kreativne radionice fotografije s teorijskim i praktičnim dijelom, radionice snimanje videa i radio jingla s preventivnim porukama, obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, kroz koje se radilo na različitim pojavnim oblicima nasilja među mladima te osvještavanju istih.

"Slatina - Pametan grad" - strategija do 2027. Predviđen val investicija i otvaranje 2400 novih radnih mjesta

Ujedno je otvorena i izložba radova mladih koji su nastali tijekom kreativnih radionica i promišljanja mladih o nasilju i nenasilju. Izložba će biti otvorena do 16.10., svakog radnog dana od 10:00 do 14:00 sati. Događanju su nazočili zamjenik župana Anđelko Ferek - Jambrek i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek.