Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Tkanje vremena

U Lepoglavi održan 28. međunarodni Festival čipke

storyeditor/2024-09-14/festival_cipka_lepoglava_23_photo-by-godar.jpg
1/2
FESTIVAL CIPKE

Pod motom "Tkanje vremena" u Lepoglavi je održan 28. međunarodni Festival čipke, a posjetitelji su u tri dana imali priliku vidjeti neke od najljepših primjeraka čipke iz 15 europskih zemalja. Program je bio obogaćen i kulturno-umjetničkim sadržajima koje je pripremila Turska, ovogodišnja zemlja partner festivala. Župan Anđelko Stričak istaknuo je da je Lepoglava grad čipke, smješten ispod vulkana Gaveznice, a od iduće godine i grad tik ispod parka prirode.

– Našu čipku je prepoznao i UNESCO koji ju je zaštitio kao nematerijalnu kulturnu baštinu čovječanstva – rekao je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Festival čipke najstarija je i najveća manifestacija koja se održava u Lepoglavi. Uime predsjednika Hrvatskog sabora otvorio ga je zastupnik Goran Kaniški, a uime predsjednika Vlade RH otvorenju je prisustvovao ministar Damir Habijan. 

storyeditor/2024-09-14/130924_vukovar_2.jpg Sjećanje na heroje PU Varaždin prije 33 godine branila je Vukovar varaždinska županija Počela je nastava za 18.668 osnovacai srednjoškolaca u županiji storyeditor/2024-09-07/svecana_sjednica_arboretum_opeka_2024____1_.JPG Učinili ste ogromne napore da županija bude ugodnija za život, kazao je Plenković Varaždinska županija postala "Županija – prijatelj djece"