Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Spajanje zelene i plave Hrvatske

U Makarskoj se predstavili proizvođači iz Vukovarsko-srijemske županije

“Dani Slavonije u Makarskoj” za cilj imaju promociju proizvoda iz najistočnije hrvatske županije
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Pokrenuta je i akcija za prikupljanje potrepština za 20 socijalno ugroženih vukovarskih obitelji.

Sve do 6. prosinca u gastrocentru Apfel u Makarskoj održavaju se „Dani Slavonije u Makarskoj“. Ovo je još jedna aktivnost koja za cilj ima promociju proizvoda iz najistočnije hrvatske županije s ciljem otvaranja novih tržišta za OPG-ove s područja Vukovarsko-srijemske županije. Dane Slavonije u Makarskoj, koji se kolokvijalno nazivaju i povezivanjem zelene i plave Hrvatske, organizirali su Vukovarsko-srijemska županija i županijska tvrtka Agro-klaster.

UZ PUNU PODRŠKU GRADA ‘Bilogorska košara’ uskoro otvara svoja vrata i nudit će autohtone proizvode

Drugu godinu zaredom

– Dani Slavonije u Makarskoj organiziraju se drugu godinu zaredom, s tim da se ove godine manifestacija održava sukladno propisanim epidemiološkim mjerama. Apfel d.o.o. Makarska je jedan od prvih partnera „plave Hrvatske“, koji je izrazio spremnost za poslovnu suradnju i otkup autohtonih slavonskih proizvoda. Naša Županija i Agro-klaster posebno cijene tu njihovu dobru volju i želju za suradnjom – rekao je direktor Agro-klastera Zdenko Podolar.

Dodao je i kako zbog izostanka ovogodišnje turističke sezone očekivani promet nije bio na razini na kojoj je bila dogovorena suradnja, ali i kako je siguran da će se u sljedećoj godini stvari bitno promijeniti, odnosno da će epidemiološka situacija biti znatno povoljnija što će u konačnici rezultirati i dužom i kvalitetnijom turističkom sezonom. Ona bi samim tim dovela i do potražnje za puno većom količinom poljoprivrednih proizvoda, a što bi značilo i veće isporuke različitih proizvoda.

ODRŽAN XIII. GOSPDOARSKI SAJAM CVELFERIJE Treba mijenjati sustav potpora i poticati proizvodnju

Govoreći o Danima Slavonije u Makarskoj Jelena Martić, voditeljica marketinga Apfela, kazala je kako će biti organizirane degustacije proizvoda kao i promotivni popust od 10% na slavonski asortiman. Prema njenim riječima posebnost u ponudi su proizvodi od crne slavonske svinje te je spomenula inicijativu kako bi dodatno potaknuli humanost na djelu. Uz to u supermarketu su postavili košaru za skupljanje pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama za 20 socijalno ugroženih vukovarskih obitelji, pod geslom "Budimo zajedno dio plemenite priče", te pozivaju sve kupce u Apfelu da se uključe.

U ugodnoj atmosferi posjetitelji u Makarskoj imat će priliku kušati domaće proizvode poput slanine, kulena, kulenove seke, čvaraka, kobasice, kravljih sireva, kiselih šparoga, lješnjaka, oraha, vina, voćnih rakija, džemova i pekmeza… Bit će tu i tjestenine, jaja iz slobodnog uzgoja, raznih vrsta meda, začinske paprike, raznih sorta jabuka i sokova od jabuke…

Grad olakšicama pomaže gospodarstvenicima u vrijeme pandemije Tvrtke se inovativnim idejama bore za očuvanje radnih mjesta i daljnji razvoj proizvodnje

Nova tržišta

U isto vrijeme Dani Slavonije u Makarskoj bit će iskorišteni i za uspostavljanje poslovnih odnosa i razvijanja daljnje potencijalne suradnje. Zadovoljni su i proizvođači iz Vukovarsko – srijemske županije kojima ovakve manifestacije otvaraju nova tržišta. Uz Agro-klaster u Makarskoj su svoje proizvode predstavili OPG Pranjić, Viksi d.o.o., OPG Sotinac, OPG Čurdo, Mesnica „AS“, OPG Vlado Ferbežar, PP BZ „Babogredski feniks“, Terra-agro d.o.o., OPG Slavica Dumendžić, OPG Ana Cindrić, OPG Pavličić, OPG Domagoj Vidić, OPG Tomo Klarić, OPG Grgić, OPG Pčelarstvo Febežar, OPG Sabljak i OPG Sovar.