Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
MINISTRICA OBIŠLA NOVE PROSTORE

U Medulinu otvorena nadogradnja OŠ dr. Mate Demarina i školske dvorane

Divjak na otvorenju nadogradnje OŠ dr. Mate Demarina i školske dvorane u Medulinu
1/9
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Projektom je, između ostalog, osigurano sedam novih učionica predmetne nastave s kabinetima za profesore, dva praktikuma s pripadajućim kabinetima i spremištima za nastavu tehničke kulture i kemije, biblioteku s informatičkim centrom te sanitarije za učenike i profesore

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak otvorila je danas nadogradnju Osnovne škole Dr. Mate Demarina i sportske dvorane u Medulinu. Vrijednost svih izvršenih radova je 39.978.413,20 kn s PDV-om, a investitor je Općina Medulin.

Projekt vrijedan 43 milijuna kuna Pri kraju gradnja i dogradnja škole u Medulinu

Ovaj projekt započet je u siječnju 2019. godine, a učenicima i djelatnicima omogućit će rad škole u samo jednoj smjeni što i jedni i drugi smatraju iznimno velikom i pozitivnom promjenom.

Prije nove dvorane, nastava tjelesne kulture održavala se u dvorištu škole gdje je bila izgrađena sportska montažna balon dvorana koja je sada uklonjena. 

Površina dograđenog dijela škole iznosi 1664,78 m2, a sačinjavaju je 7 učionica predmetne nastave s kabinetima za profesore, 2 praktikuma s pripadajućim kabinetima i spremištima za nastavu tehničke kulture i kemije, biblioteku s informatičkim centrom te sanitarije za učenike i profesore. Također, u zgradi škole ugrađeno je i dizalo za osobe s invaliditetom te osobe smanjene pokretljivosti.