Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Uspješni protiv koronavirusa

U Požeškoj županiji najmanje zaraženih, građani poštuju mjere

Foto: pozega.hr
Uz disciplinirano i odgovorno ponašanje stanovništva, ovako povoljna epidemiološka situacija dijelom se može objasniti i činjenicom da je riječ o jedinoj hrvatskoj županiji uz Bjelovarsko-bilogorsku koja ne graniči niti s jednom susjednom državom

U gradu Požegi i cijeloj Požeško-slavonskoj županiji ponosni su na činjenicu da ova županija bilježi najmanji broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj, svega troje. Od toga je jedna osoba starije životne dobi hospitalizirana, ali stabilnog zdravstvenog stanja, dok se ostale dvije nalaze u kućnoj izolaciji te ne pokazuju simptome bolesti. Uz to, u ovoj županiji 19 dana zaredom nije bilo novooboljelih.

Rekonstrukcijom državne ceste D38 ubrzat će se i olakšati promet u Požegi Niče prometnica za 21. stoljeće sa šest kružnih tokova

– Epidemiološka situacija u županiji je povoljna, ali ne smijemo se opustiti jer jedan neodgovoran pojedinac može napraviti veliku štetu. Pojačali smo mjere u domovima za starije i nemoćne, kao i u sustavu socijalne skrbe te smo svakodnevno u kontaktu s 22 takve ustanove na području županije – rekao je dr. Ante Vitalia, voditelj epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

Uz disciplinirano i odgovorno ponašanje stanovništva, ovako povoljna epidemiološka situacija dijelom se može objasniti i činjenicom da je riječ o jedinoj hrvatskoj županiji uz Bjelovarsko-bilogorsku koja ne graniči niti s jednom susjednom državom.

U Požegi kontinuirano uređuju gradski prsten Uskoro novi i sigurniji nogostup u Osječkoj ulici

– Zahvaljujem se stanovnicima naše županije, jer, osim rijetkih kršenja, ogromna većina se držala postavljenih mjera, a to je jedan od najvažnijih razloga zbog kojih naša županija već tjednima nema novooboljelih – poručio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.